Сряда, 13 Януари 2016 12:56
Мирослав Живков (в центъра) заяви, че втория полусезон в Суперлигата ще бъде изключително интересен.
Мирослав Живков (в центъра) заяви, че втория полусезон в Суперлигата ще бъде изключително интересен.

„Предстои ни един много интересен втори полусезон поради простата причина, че отборите в групата са с изключително изравнени възможности и всички мачове ще бъдат много интересни!“

Това заяви за сайта на БФВолейбол volleyball.bg треньорът на „Добруджа 07“ (Добрич) Мирослав Живков. До старта на втория полусезон в Суперлигата остават два дни. Битката за титлата при мъжете ще се поднови в петък (15.01) с три двубоя, а в друга среща от този 11-и кръг носителят на Купата на България гостува на „Левски Боол“ (София). Мачът е в събота (16.01) от 18:00 ч. в столичната зала „Христо Ботев“.

„В „Левски“ през втория полусезон най-вероятно ще вземат участие много добри състезатели, които са доказани имена във волейбола. Нямаме информация за състава, с който ще играят. Ние ще подготвим конкретно нашата игра и ще се опитаме да направим един добър мач, в който да покажем най-доброто от моментното състояние на „Добруджа 07“, коментира специалистът по повод първия съперник на своя тим.

dobrudja.

(В "Добруджа 07" няма да привличат нови състезатели.)

Наставникът на „добруджанци“ добави, че клубът няма да привлича нови състезатели и ще разчита на тези, които записаха 7 победи и 3 загуби в първата част от шампионата.

„Целта ни е да продължим да развиваме нашия отбор и спортно-техническите качества на всеки един от нашите състезатели“, коментира Живков.

„Имаме малки здравословни проблеми, но това са неща, които са част от спорта и се стараем с медицинския щаб на отбора да ги отстраняваме по най-бързия начин“, каза още той.

Преди подновяването на първенството волейболистите от Добрич заемат 3-о място с 20 точки, колкото има и вторият „Пирин“ (Разлог). Лидер е „Нефтохимик 2010“ (Бургас) с 21 точки и мач по-малко.

"На първо място през 2016 година си пожелаваме много здраве. Да работим по един добър начин и да изпълним всичките си поставени цели", завърши Мирослав Живков.

logo2015