Четвъртък, 16 Ноември 2017 12:38
С оглед на натоварената програма през тази година няма да ни бъде лесно, заявява треньорът на Марица
С оглед на натоварената програма през тази година няма да ни бъде лесно, заявява треньорът на Марица
Първенецът на България Марица (Пловдив), който само преди дни извоюва право на участие в груповата фаза на Шампионската лига надигра в драматична битка ЦСКА с 3:2 гейма, в първото си домакинство от родното първенство, като продължава без загуба в НВЛ-жени. Ето какво казаха треньорите на двата тима, съответно Иван Петков и Юлия Иванова след мача:
 
Иван Петков, старши-треньор на Марица: 
“Доминиращи бяха сервисите. Имаше на моменти добри защити от наша страна, но си личеше, че нямахме свежест. Там, където трябваше да доминираме, като атаката, след първия гейм бяхме доста рехави. ЦСКА игра добре. Поздравявам ги. Хванаха един отбор като нашия в недобро състояние. Ние не сме очаквали да ни бъде чак толкова трудно, но ни се събраха доста мачове, доста умора. Реално след мача с Енисей (Красноярск) имаме само една тренировка. След първия гейм нещата заприличаха повече на контрола от наша страна, отколкото на мач от първенството, който трябва да спечелим по-убедително. Да, всички очакват Марица да печели с 3:0, но тази година ще ни бъде много трудно с оглед на много натоварената програма, която имаме. Чест прави на момичетата, че се измъкнаха в тази ситуация. Бяхме свикнали да побеждаваме бързо с по 3:0, но ще има и такива мачове.”
 
Юлия Иванова, старши-треньор на ЦСКА: 
“Двубоят беше на приливи и отливи. Видяхте, че отборът, който поведе в началото на гейма, взимаше и гейма. Само че ние не успяхме в петия гейм, в една ситуация, в която силно сме натиснали отбора на Марица, да затворим. Седем пъти на една ротация не можахме да отиграем. Това може би е липса на опит, защото волейболистката, която в момента играеше като четворка, до скоро игра като център в националния отбор. Виждам, че все пак в отбора ни има раздвижване, движение напред, и се надявам, когато имаме възможност да играем отново с Марица, мачът да приключи в наша полза.”