Сряда, 15 Ноември 2017 12:16
Марица приема ЦСКА в първото си домакинство за сезона
Волейболистките на Марица (Пловдив) приемат ЦСКА в първото си домакинство за настоящия сезон в женското първенство на България. Двубоят е днес, 15 ноември, като ще се играе в залата на Пловдивскиа университет "Паисий Хилендарски" от 18:00 ч.
 
Двубоят ще противопостави двата все още непобедени отбора в първенството до сега – шампионът Марица и "червените", които са настоящият водач в класирането.
Досега Жълто-сините имат само един изигран мач в НВЛ -жени гостуването си на Берое (Стара Загора) от първия кръг, което те спечелиха с убедително 3:0 гейма. Срещата с ЦСКА е от втория кръг и една от отложените, заради участието на Марица в Шампионската лига.
 
За "армейките" това ще е четвърти мач в първенството, като те вече имат три победи зад гърба си. Те започнаха с успехи у дома срещу Раковски (Димитровград) и Казанлък Волей (Казанлък) с по 3:0 гейма, а в последния си мач постигнаха своя малък подвиг срещу предварително сочения за основен конкурент на Марица в шампионата тим на Берое, обръщайки мача в старозагорската зала Иван Вазов от 0:2 до 3:2 гейма в своя полза.
 
Така ЦСКА е на първо място във временното класиране с 3 победи и 8 точки от три изиграни мача. Марица заема петата позиция с 1 победа и 3 точки от 1 изигран мач. При каква да е победа днес над отбора на Юлия Иванова, шампионките ще се изкачат до второто място в таблицата.