Вторник, 19 Април 2016 12:44
Двата тима играха на финала в първенството и през миналия сезон, когато „Марица“ излезе от победител от серията и спечели историческа първа титла.
Двата тима играха на финала в първенството и през миналия сезон, когато „Марица“ излезе от победител от серията и спечели историческа първа титла. Снимка: start-photo.bg

Шампионът „Марица“ (Пловдив) приема „Левски“ (София) в първи мач от финалната серия в женската волейболна лига „Демакс +“. Двубоят е тази вечер от 17:30 ч. в залата на Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“ и ще може да бъде наблюдаван от феновете пряко по БНТ HD и БНТ Свят. Двата най-добри отбора през този сезон стигнаха до сблъсъка за титлата, след като спечелиха убедително 1/2-финалните си двубои. Пловдивчанки надиграха два пъти с по 3:0 ЦСКА (София), а със същия резултат в серията „сините“ се наложиха над „Казанлък Волей“.

През редовния сезон „Марица“ и „Левски“ си размениха по една победа като гост с 3:1. Това бяха и единствените загуби за двата тима по време на целия шампионат, което обещава сблъсъкът да бъде изключително интересен.

Програма за финалната серия можете да видите тук.