Вторник, 12 Април 2016 08:11
"Марица" - "Левски" е финалът в НВЛ "Демакс +"
Снимка: www,volleymaritza.bg

"Марица" (Пловдив) и "Левски" (София) ще играят на финала в женската волейболна лига "Демакс +". "Марица" се класира за големия финал в женската Национална волейболна лига "Демакс+"! Шампионките изковаха втора победа над полуфиналния си съперник ЦСКА (София), този път у дома с 3:0 (25:13, 25:12, 25:14) след едва 57 минути игра в зала Пловдивски университет и спечелиха серията с 2:0 победи.

В първата част гостенките издържаха до 5:5.  С пет поредни точки маричанки наложиха контрол, дръпнаха далеч напред в резултата и с елегантно завършена атака на влязлата от ъгъла Силвана Чаушева затвориха гейма при 25:13.  Във втория геймсофиянки увеличиха чувствително броя на грешките и неуморно подкрепяните от своите фенове пловдивчанки не им простиха.  Те продължиха своето тотално надмощие и постигнаха нов категоричен резултат – 25:12, като отново Чаушева отбеляза за последната точка, този път от блокада.  Без интрига остана и третият гейм.  ЦСКА не успя да бъде равностоен съперник на "Марица" и капитулира след убедителното 25:14 в частта и 3:0 гейма в мача в полза на момичетата на Иван Петков.

Топреализатор на срещата стана Таня Събкова с 14 точки за "Марица".  Центърът Милена Димова добави 8.  С толкова завърши и най-резултатната състезателка за ЦСКА Симона Димитрова.  Пропусналата първата среща по здравословни причини Ивелина Монова бе в групата на победителките за днешния мач, но не се появи в игра.

Финалният плейоф се играе до три победи от максимум пет мача, като първите две срещи са на 19 и 20 април.  Съперник на маричанки ще бъде победителят от другия полуфинал "Левски" (София), който също затвори своята серия с 2:0 победи срещу "Казанлък Волей" (Казанлък), след като днес спечели чисто и като гост с 3:0 (25:17, 25:14, 25:13).