Неделя, 20 Декември 2015 20:43
"Марица" победи "Казанлък", 8 от 8 за "Левски"

„Марица“ (Пловдив) приключи първия полусезон в женската Национална волейболна лига „Демакс +“ с класна победа.  В среща от последния за 2015 година девети кръг момичетата на Иван Петков надиграха като гости „Казанлък Волей“ (Казанлък) с 3:0 (25:20, 25:21, 25:14) след 65 минути игра в зала „Арсенал“.

В първия гейм и двата отбора допуснаха доста грешки от сервис, но домакините постигнаха и три сервиса.  Все пак „Марица“ наложи надмощие с по-успешни атаки.  Блокадата също си каза тежката дума, като Мария Данчева отбеляза последната точка за 25:20.

Втората част тръгна по-равностойно, но след десетата точка гостенките отново дръпнаха напред в резултата.  Този път сервисът беше на страната на шампионките, а техният капитан Ана Радичева записа два аса и още пет точки за успеха, който дойде при 25:21, въпреки самоотвержените усилия на „Розите“ да догонят съперника в резултата малко преди края на гейма.

В третия гейм, вече с Мирела Шахпазова като титулярен разпределител, „Марица“ пое пълен контрол върху случващото се на терена.  Иван Петков даде възможност на още няколко от по-младите си състезателки да влязат в игра, но опитната Виктория Григорова бе тази, която сложи завършек на полусезона с красива атака през центъра за 25:14.

Топреализатор на мача стана Ани Радичева с 13 точки за победителките.  Вики Григорова и Радосвета Тенева добавиха по 8.  За „Казанлък“ най-резултатна бе Веселина Григорова с 10 точки.

В другия двубой от този кръг при жените, който се игра днес, „Левски“ (София) победи „Славия“ (София) с 3:2 (23:25, 27:25, 25:13, 19:25, 15:9). Така момичетата на Радослав Бакърджиев продължават с перфектното си представяне до момента и без нито една загуба (8 победи от 8 мача) ще зимуват на първата позиция с 23 точки. На второ място е „Марица“ с две по-малко.