Петък, 06 Ноември 2015 19:50
"Левски" (София) започна с чист успех новия сезон в НВЛ жени "Демакс +"
"Левски" (София) започна с чист успех новия сезон в НВЛ жени "Демакс +"

Шампионките от „Марица“ (Пловдив) започнаха по най-добрия начин защитата на титлата си при жените. В първия си мач от НВЛ „Демакс +“ пловдивчанки надиграха новака „Бургас 2007“ (Бургас) с 3:0 (25:8, 25:11, 25:13) за 56 минути в  залата на Пловдивски университет "Паисий Хилендарски".

Така момичетата на Иван Петков вече очакват реванша от 1/16-финалите за Купата на ЦЕВ срещу белгийския „Дофин“ (Шарлероа).

По 14 точки за "Марица" направиха Радосвета Тенева (5 аса, 75 % в нападение) и Виктория Григорова (3 блокади, 85 % в атака). За „Бургас 2007“ с най-голям актив завърши бившата състезателка на „Марица“ Даниела Иванова - 11 точки (1 ас, 34 % в нападение).

 

ЦСКА победи „Раковски“ с 3:0

ЦСКА (София) също стартира по отличен начин новия сезон! „Армейките“ не дадоха нито гейм на „Раковски“ (Димитровград) и спечелиха с 3:0 (25:19, 25:21, 25:14) първия си сблъсък през тази кампания в столичната зала „Васил Симов“. Следващият кръг „червените“ почиват, а гостите от Димитровград ще бъдат домакини на „Бургас 07“. Срещата е на 14 ноември от 16:00 ч.

cska

(Ралина Дошкова атакува срещу двойната блокада на "Раковски".)

 

„Левски“ записа чист успех над „Казанлък“

Вицешампионът „Левски“ (София) спечели домакинството си на „Казанлък“ с 3:0 (25:21, 25:14, 25:20) в мач от първия кръг на дамското ни първенство - НВЛ-жени „Демакс +“, който се игра в столичната зала „Христо Ботев“.

В тази среща треньорът на „сините“ Радослав Бакърджиев направи няколко промени в стартовата си шестица. На поста разпределител успешен дебют направи младата Гергана Георгиева, която имаше трудната задача да замени капитанът Петя Баракова. Опитните Кремена Каменова и Славина Колева също не се появиха в игра за столичанки, а друга от основните състезателки на „Левски“ Вероника Бежандолска все пак влезе на няколко пъти като резерва, за да помогне на съотборничките си в трудните моменти.

kak

(Младата Радостина Маринова (в дясно) изигра силен мач срещу "Левски" и завърши с 10 точки.)

Топреализатор в срещата стана нападателката на домакините Ваня Върбанова с 12 точки, а Мирослава Паскова добави 11 точки за успеха.

За „Казанлък“ най-резултатна бе Радостина Маринова с 10 точки. Веселина Григорова завърши с 9 точки.

Kazanluk

(Треньорът на "Казанлък" Десислава Величкова дава указания на своите момичета по време на едно от прекъсванията в срещата.)

В следващия кръг „розите“ приемат „ЙЕБ Шумен 05“. Срещата е на 13-и ноември от 18:00 ч. в спортната зала „Арсенал“ в Казанлък. „Сините“ пък гостуват на шампиона „Марица“ в дербито от втория кръг, което ще се изиграе на 14 ноември от 17:30 ч. в спортната зала на Пловдивски университет „Паисий Хилендарски“.