Понеделник, 14 Декември 2015 17:29
Вицепрезидентът на БФВ Иван Тодоров приветства младите волейболистки
Вицепрезидентът на БФВ Иван Тодоров приветства младите волейболистки

Плеяда от волейболни легенди и представители на ръководството на Българска федерация по волейбол уважиха откриването на 19-то издание на коледния турнир "Иван Николов" в София.Традиционната надпревара се провежда в залата на столичното 81 СОУ "Виктор Юго", като за втора поредна година е за девойки старша възраст (до 19 години) .

Вицепрезидентите на БФВ Иван Тодоров и Петър Кънев, както и генералният секретар на централата Станислав Николов бяха сред гостите на официалната церемония на турнира, като с това демонстрираха уважение към най-дълголетния турнир във волейбола у нас. 

Единственият българин във волейболната зала на славата Димитър Златанов, други бивши национали като Евгени Иванов, Николай Иванов, Смилен Мляков, както и една от най-добрите български волейболистки Антонина Зетова също се отзоваха на поканата на домакините. Шефката на детско-юношеската школа на ЦСКА Верка Николова също бе сред гостите в залата, така както и единственият треньор, извеждал до титла тима на Звезди 94 - Страхил Балов.

DSC 0049

 Директорът на 81 СОУ "Виктор Юго" - Емил Христов приветства участничките

Разбира се, събитието нямаше как да пропусне и директорът на училището Емил Христов, без чията подкрепа този турнир нямаше да просъществува толкова дълго и да радва много поколения състезателки.

Осемте отбора влязоха в залата бяха аплодирани от присъстващите в залата. По традиция, домакините от Звезди 94 поднесоха цветя на всички официални гости и треньори, а присъстващите поднесоха своите поздравления към младите състезателки.

Повече за турнира и програмата на мачовете прочети тук.