Сряда, 20 Март 2024 17:31
Световното първенство за мъже през 2025 година ще е във Филипините
FIVB

Световното първенство за мъже през 2025 година ще бъде във Филипините. Турнирът е между 12 и 28 септември, а в него ще участват най-добрите 32 отбора. В най-актуалната ранглиста България е на 20-о място.


Филипините организират всяка година турнири от Лигата на нациите при мъжете или жените. Азиатската страна се представя много добре досега.
 

„Престижният турнир не само ще вдъхнови ново поколение атлети, но ще окуражи развитието на спорта на всички нива в страната и целия регион – каза д-р Ари Граса, президент на световната асоциация FIVB. - Сигурни сме, че Филипините, подкрепени от нашата иновативна програма, ще организира прекрасно световно първенство."

 

 "За нас е голяма чест да обявим Филипините като домакин на Световното първенство през 2025 година – добави Фин Тейлър, изпълнителен директор на Volleyball World. - Това решение демонстрира нашето желание да се разшири волейболната карта и да се спечелят още фенове по целия свят. Филипините се доказаха като добър организатор на големи волейболни събития и имат страстна фенска подкрепа."
 

Пиа Кайтано, сенатор на Филипините, заяви: "Успешната ни кандидатура за домакинство на Световното първенство по волейбол за мъже допълнително засилва рекорда на страната ни в организирането на събития от световна класа. С подкрепата и ангажираността, както на нашето правителство, така и на частния сектор, можем да бъдем сигурни, че това ще бъде фантастичен спектакъл. Като бивш национален състезател по волейбол, аз съм развълнуван, че най-високото ниво на състезание за мъже ще се проведе в нашата страна – ние сме нация, която обича спорта със страст. Можем да пренесем това международно състезание във Филипините, за да може народът ни да го види от първа ръка. Моето лично застъпничество беше да направя спорта по-достъпен, особено за нашите младежи. Ние също така имаме честта да посрещнем 32 отбора, както и глобална публика, където те могат да изпитат световноизвестното филипинско гостоприемство и колоритната филипинска култура. Ние сме волейболна страна. И с голямо удоволствие приветстваме FIVB и Volleyball World във Филипините."