Вторник, 10 Октомври 2023 16:41
Любомир Ганев: До 31 октомври ще изслушаме докладите на всички национални треньори

Любомир Ганев, президентът на БФ Волейбол, коментира пред официалния сайт края на сезона за националните отбори. Последният ни мач беше победа над Белгия с 3:2 в мъжкия олимпийски квалификационен турнир в Китай. Нашите имат шансове само на теория за класиране на Пекин 2024 през Лигата на нациите догодина.


"Договорът на Пламен Константинов е за 1 + 1 години, първата от която вече мина - каза Ганев. - До 31 октомври ще направим анализ на сезона. Заедно с треньорската комисия ще изслушаме докладите на всички национални селекционери при различните възрасти. Винаги във федерацията взимаме решенията заедно с колегите от Управителния съвет. Така ще бъде и сега. Благодарен съм на Пламен за свършената работа в последната година. Той е легенда на българския волейбол, доказан специалист и може би е един от вариантите да бъде треньор. Както Константинов каза в свое интервю, бъдещето ще се реши при разговори. Олимпийският цикъл на практика е завършен, защото е много трудно да се класираме на Париж 2024 през Лигата на нациите догодина. Трябва да мислим в перспектива и да се готвим за олимпиадата в Лос Анджелис през 2028 г.
 

Благодаря на Цветан Соколов за цялата му кариера в националния отбор. Пожелавам му успех в бъдеще. Мисля, че има какво още да даде на отбора ни, но всички във федерацията уважаваме решението му."