Петък, 22 Септември 2023 18:55
Любомир Ганев и Александър Боричич на среща в Министерство на младежта и спорта
Снимка: ММС

Министърът на младежта и спорта Димитър Илиев проведe работна среща с президента на Европейската конфедерация по волейбол (CEV) Александър Боричич и председателя на Българската федерация по волейбол Любомир Ганев. Сред акцентите в разговора бяха организирането на две европейски първенства при подрастващите през 2024 г. и Треньорската конвенция на CEV, която се провежда в София от 22-и до 24-и септември.

 

 Министър Илиев пожела успех в работата на Европейската конфедерация по волейбол.

 

 "Волейболът е един от спортовете, които дават много морални и физически качества, както и здравословен начин на живот", изтъкна министър Илиев.

 

 Александър Боричич разказа за организацията на Треньорската конвенция на CEV, в която участват над 150 от най-добрите волейболни треньори от всички държави в Европа, както и международни лектори в лицето на Ерик Ходжсън от САЩ и Анджиолино Фригони от Италия. Двамата ще проведат теоретична и практическа част. Програмата в събота (23 септември) започва в 9:00 ч. в Garitage Park с лекции, а след това в спортна зала "Левски София" на три тренировъчни корта ще се проведат практическите занятия, където присъстващите отново ще имат възможност да задават своите въпроси към лекторите.

 

Председателят на УС на БФВ Любомир Ганев запозна министъра с предстоящите събития във волейбола и отбеляза разбирането, с което Министерството на младежта и спорта откликва на предизвикателства в спорта.

 

 Министър Илиев заяви, че ръководството на министерството ще продължи да съдейства за развитието на волейбола. По думите му за България е много важно да има силни колективни спортове.