Понеделник, 18 Септември 2023 17:17
Цветан Соколов:  Квалификацията може да е последният ми турнир в националния тим

Цветан Соколов говори пред медиите на откритата тренировка на националния отбор в зала "Христо Ботев". Капитанът призна, че олимпийската квалификация в Китай може да е последният му турнир за България.


"Не може след такъв домакински турнир, който изиграхме, настроението да е приповдигнато - каза капитанът Цветан Соколов. - Не се чувстваме добре психически, защото не постигнахме целите, които ние самите бяхме поставили. В момента това е минало и трябва да гледаме в бъдещето. Трябва да работим и да се представим по по-добър начин. Имаме малко време да оправим неща, които ни пречиха да играем, както можем. Имаме нужда от подобрение и във волейболна, и в психологическа настройка.


Всички казват, че да се класираш на олимпиада, е много по-трудно, отколкото да я спечелиш. Отиваме в Китай да играем. Отиваме да сбъднем наша мечта - олимпиадата. С новия регламент през следващите години ще е по-трудно. Ще се борим като за последно. Надявам се, че ще изненадаме всичко. В началото казвахме, че на европейското трябва да играем полуфинал, а стигнахме само до осминафинал. Сега отиваме да играем играта си. Без напрежение! Това е като мини световно. Ние сме аутсайдери, но това може да се окаже плюс за нас. Никой не очаква грандиозно представяне. Моята лична цел е да изненадаме всички. Показвали сме го, че можем.


Напълно възможно е това да е последното ми участие с националната фланелка. В момента мисля върху това, което ни очаква. Интересува ме какво ще се случи в следващите 20 дни, а не след това. Разбира се, мислил съм върху този вариант и е много вероятен.


За мен беше огромно удоволствие да играя пред българската публика. Във Варна тя ме стимулира, а не ме стресира. Да играеш пред пълна зала у дома, е нещо невероятно. Чувството е прекрасно. Аз се ядосвам, че не зарадвахме хората, които ни подкрепиха."