Понеделник, 11 Септември 2023 18:57
Пламен Константинов обяви състава за олимпийската квалификация
Снимка: cev.eu

Пламен Константинов обяви състава на България за олимпийската квалификация за Игрите в Париж 2024, която ще се проведе в Китай (30 септември-8 октомври). Селекционерът на мъжкия национален отбор събира отбора за първа тренировка след Европейското първенство в сряда, 13 септември. "Лъвовете" ще се подготвят в столичната зала "Христо Ботев" до заминаването си.

 

 Групата е от 14 играчи и в нея има три промени в сравнение със състава от ЕвроВолей 2023. От нея липсват опитните Теодор Салпаров и Георги Братоев, които по-рано обявиха своето оттегляне от националния отбор, както и Светослав Гоцев. Като разпределител е повикан Симеон Николов. 16-годишният волейболист на "Левски" е част от други два национални състава – до 19 години и до 21 години. На поста либеро ще играе Мартин Божилов, а Стефан Чавдаров заема мястото на Гоцев като централен блокировач.

 

 Състав на България за олимпийската квалификация в Китай:

 

 Разпределител: Георги Сеганов, Симеон Николов
Диагонал: Цветан Соколов
Посрещач: Александър Николов, Аспарух Аспарухов, Денис Карягин, Мартин Атанасов, Николай Пенчев
Централен блокировач: Алекс Грозданов, Илия Петков, Николай Колев, Стефан Чавдаров
Либеро: Мартин Божилов, Симеон Добрев

 

 България е в Група С, която ще се проведе в Китай. "Трикольорите" ще играят седем мача, като съперници са ни Китай (30.09), Полша (01.10), Аржентина (03.10), Холандия (04.10), Канада (06.10), Мексико (07.10), Белгия (08.10). Квоти взимат завършилите на първите две места.