Вторник, 27 Юни 2023 15:49
Лоренцо Мичели: Трябва ни още една победа

Лоренцо Мичели, треньорът на женския национален отбор, беше повече от щастлив от победата на България с 3:1 над Южна Корея. Тя извади нашите от зоната на изпадащите от Лигата на нациите за сметка на Хърватия.


„Знаехме какъв е този мач – коментира Мичели пред официалния сайт на БФ Волейбол. – Нашите заслужиха победата. Не беше никак лесно. Южна Корея изигра най-добрия си мач в турнира пред своя публика. В последните дни тренирахме само за този двубой и най-важното е, че не си направихме харакири. Това беше нашият ден. Трябваше да спечелим. В предишни мачове след загуба на гейм излизахме много по-слаби. Сега беше обратното – изиграхме страхотна четвърта част.


Не трябва още да се радваме, че сме останали в Лигата на нациите. Трябва ни още една победа. Хърватия може да постигне нещо срещу Нидерландия, Турция или Полша. Надявам се само всички да играят професионално и честно.


Аз съм щастлив, че сега свършихме най-доброто. Искам победа. Не знам в кой мач, но трябва да я спечелим. За да сме 100 процента сигурни, ни трябват още три успеха."