Понеделник, 19 Юни 2023 16:55
Благотворителна кампания предизвика националите Алекс Николов и Аспарух Аспарухов да сменят спорта
Снимка: Евелин Добрев

Волейболните национали Александър Николов и Аспарух Аспарухов бяха главни действащи лица в третото издание на "Предизвикай се с кауза" в подкрепа на фондация "Заедно в час". Благотворителното събитие събра над 300 души и се проведе на 17 юни на територията на Garitage Park в София.

 Младите звезди на родния волейлол бяха предизвикани да сменят спорта. Двамата показаха, че освен с впечатляващи волейболни умения и талант, се справят успешно и на баскетболното игрище. Алекс получи задача от организаторите да стреля тройки, в която демонстрира точен мерник. След това заедно с Аспарухов се забавляваха с останалите участващи в баскетболния турнир.

 Обилният дъжд през целия ден не успя да спре ентусиазма на участниците в събитието, което включваше четири основни спорта - волейбол, баскетбол, кросфит и йога.

 

IMG 4479

 

 Най-голям беше интересът към волейболния турнир, който се проведе в спортна зала "Левски София". В него се включиха общо 12 смесени отбора (мъже, жени, тийнейджъри) и показаха много добра игра и оспорвани двубои. Победител след четири поредни победи стана отборът на Ботев Враца, в чийто състав има трима ученици.

 

IMG 4587

 

 Отборът, съставен от Владислав Карталов, Ива Георгьовска, Теодор Тошев, Емил Петров и Красимир Димитров, получи специална награда - билети за Европейското първенство по волейбол във Варна (28 август – 16 септември). Наградате се осигурява от Българска федерация волейбол (БФВ), която за втора поредна година е официален партньор на събитието.

 Тази година "Предизвикай с кауза" набра 34 000 лв. от билети, спонсорство и дарения на партьнори, които ще бъдат инвестирани от образователната организация в обучението и подкрепата на учители и училища в цялата страна.

 

IMG 4657

 

Благодарение на възможността за безплатно записване за ученици, осигурена с подкрепата на технологичната компания SiteGround, в събитието взеха участие близо 50 деца и младежи. Част от тях се включиха заедно с родителите си, което превърна събитието и в семеен спортен празник.

Снимки: Евелин Добрев

 

IMG 4473