Неделя, 29 Август 2021 01:19
Емилия Димитрова, Христина Вучкова и Гергана Димитрова след осминафинала с Швеция
Снимка: Костадин Андонов/БФВ

"Изключително много съжаляваме за това, което се случи. Не го очаквахме. Знаехеме, че няма да ни бъде лесно срещу отбора на Швеция. В геймовете, които спечелихме, водехме играта. За съжаление загубихме, това е спортът. Не издържахме физически. Болката е неописуема. Не знам какво да кажа. Представям си как цяла България тъгува с нас", заяви Емилия Димитрова.

"Не ни достигна късмет, може би и малко концентрация. Радваме се, че хората бяха винаги до нас и ни подкрепяха в най-трудните моменти. Благодарим им. Изпуснахме мача, изпуснахме момента. Не мисля, че подценихме Швеция. Отборът им има страхотни състезателки, които не очаквахме да се разиграят по този начин. Изненадахме се от нашите грешки и несигурността, която последва в мача. Явно напрежението ни дойде в повече, но това не може да бъде оправдание, защото ние знаехме срещу какво сме изправени", коментира Христина Вучкова.

"Трудно е. Дори за момент не сме си представяли такава развръзка. Въпреки това трябва да продължим да работим и да не се предаваме. Малшанс. Бяхме първи в групата, за да дойде по-слаб противник, който обаче играеше по-освободено и нямаше какво да губи, за разлика от нас", заяви Гергана Димитрова.

 

Българска федерация по волейбол изказва благодарност към своите партньори: Лидл, Деворекс, Спорт Депо, Министерство на туризма, Община Пловдив, Министерство на младежта и спорта, Спортен тотализатор.