Петък, 25 Юни 2021 12:25
Обявление за откриване на процедура за предлагане на кандидат за поста председател на съдийската комисия

ОБЯВЛЕНИЕ

ЗА ОТКРИВАНЕ НА ПРОЦЕДУРА ЗА ПРЕДЛАГАНЕ НА КАНДИДАТ ЗА ПОСТА ПРЕДСЕДАТЕЛ НА СЪДИЙСКАТА КОМИСИЯ

КЪМ БЪЛГАРСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ ПО ВОЛЕЙБОЛ

 

Във връзка с получена Молба-предложение от инициативен комитет учреден от действащи волейболни съдии и технически делегати, членове на РСКВ и НСКВ към Българска федерация по волейбол, Българската федерация по волейбол открива процедура за предлагане на кандидат за заемане на поста председател на Съдийската комисия към Българската федерация по волейбол, които кандидат е предложен на Управителния съвет на БФВ от съдиите по волейбол в България.

1. Кратко описание на длъжността:

Председателят на Съдийската комисия организира, ръководи и контролира цялостната дейност на Съдийската комисия към Българската федерация по волейбол. Председателят на Съдийската комисия представлява комисията пред Управителния съвет на БФВ и всички останали органи и членове на БФВ. Председателят на Съдийската комисия внася в Управителния съвет на БФВ предложения за приемане на правилници и други документи, регламентиращи дейността на съдиите по волейбол в България. Председателят внася за утвърждаване от Управителния съвет на БФВ предложение за размерите на съдийските такси за всички състезания, администрирани от БФВ или нейни структури. Председателят внася в Управителния съвет на БФВ или нейни структури, администриращи различните първенства, предложения и становища относно приемане на наредби и други документи, касаещи работата на съдиите и съдийските делегати при провеждане на различните първенства и състезания.

2. Минималните изисквания за заемане на длъжността са Кандидатът:

2.1. Да е действащ съдия и/или съдийски делегат с най-малко 10 години стаж (като съдия и/или делегат) и придобита не по-ниска квалификационна степен от национална категория;

2.2. Да е пълнолетен;

2.3. Да не е поставен под запрещение;

2.4. Да не е осъждан за умишлено престъпление от общ характер на лишаване от свобода;

2.5. Да е пълноправен член на Съдийската комисия към БФВ.

3. Необходимите документи за участие:

3.1. Заявление за участие - Приложение № 1;

3.2. Декларация – Приложение № 2 (за следните обстоятелства: неговото гражданство, както и за обстоятелствата, че е пълнолетен, не е поставен под запрещение, не е осъждан за умишлено престъпление от общ характер на лишаване от свобода и е пълноправен член на НСКВ)

3.3. Автобиография CV формат;

3.4. Програма за управление и развитие на НСКВ.

4. Място и срок за подаване на документите за участие:

Документите за участие се представят в срок до 15.07.2021 г. в деловодството БФВ – гр. София, ул. Незабравка № 25

5. Обявяване на допуснатите кандидати:

В срок до 20.07.2021 г. на интернет страницата на БФВ ще бъде публикуван списък с допуснатите кандидати, ведно с документите към техните кандидатури.

6. Провеждане на избор:

6.1. Срокът за провеждане на избори е до 10.08.2021 г.;

6.2. Право на гласуване имат всички правоспособни съдии и съдийски делегати, членове на НСКВ, които са заплатили всички дължими членски вноски/такси към НСКВ към датата на провеждане на изборите.

6.3. Начин на гласуване – Гласуването се извършва чрез Бюлетина (приложение № 3), по един от следните начини:

6.3.1. Бюлетината се подава лично в деловодството на БФВ от гласоподавателя;

6.3.2. Бюлетината се изпраща по поща/куриер в деловодството на БФВ. В този случай бюлетината трябва да бъде нотариално заверена, за да се удостовери истинността на подписа на гласоподавателя.

6.3.3. Бюлетината се изпраща от всеки един гласоподавател от официално декларираната от него електронна поща пред БФВ до следната специализирана електронна поща: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

7. Обявяване на изборни резултати.

В срок от 5 работни дни, считано от датата на приключване на изборите се обявяват резултатите от изборите, като същите се докладват на Управителния съвет на БФВ, за преминаване към гласуване на избор на Председател на Съдийската комисия, съгласно чл. 17а, ал. 5 от Устава на БФВ.

Формулярите по образец могат да бъдат намерени като приложения към настоящото обявление в графа съдийство - документи и форми.