Четвъртък, 11 Март 2021 22:12
България U16 загуби от Сърбия
Снимка: cev.lu

Националният отбор на България за девойки под 16 години записа първа загуба на Балканиадата в сръбския град Върнячка баня, която е стартов кръг от европейските зонални квалификации. Волейболистките ни отстъпиха на домакините от Сърбия с 0:3 (25:27, 23:25, 24:26) след страхотна битка във втория си мач от турнира. Така тимът ни заема трето място в класирането с една победа, една загуби и 3 точки. Сърбия е водач в таблицата с три победи и 9 пункта.

Старши-треньорът Диян Боюклиев заложи на същия стартов състав, както в първата среща: Маргарита Гунчева, Ива Дудова, Ванеса Радева , Елена Коларова, Михаела Иванова, Мария-Габриела Миличевич, либеро Йоана Докова (Киара Андонов, Дияна Борисова, Рая Евлогиева, Кая Николова, Йоана Пиралкова).

Получи се протиповопоставяне между два равностойни състава, които се бориха с всички сили за победата, а това доведе до изключително равностойна битка. И трите отделни части на срещата завършиха на две точки разлика, като развоят на всеки гейм можеше да бъде и в наша полза, но не достигна спортно щастие.

 

195704 srbija - bugarska 62850

В първия гейм националките ни поведоха с 24:23 и имаха възможност за геймбол, но не успяха да го оползотворят. След равенството 24:24 повече устойчивост показаха сръбкините и спечелиха.

Във втората част момичетата ни поведоха с голяма разлика 16:11, но не успяха да я задържат. Домакините стопиха пасива си и развоя продължи точка за точка. Отново нашите имаха предимство при 22:20, но след два поредни аса на Сърбия се получи изравняване 22:22. Това бе преломен момент, сръбкините продължиха възходящата си линия и спечелиха гейма, като поведоха с 2:0.

 

202516 Srbija - Bugarska 62867

Третата част бе идентична. България взе преднина със 17:11, но отново нямаше воля да запази това предимство. Представителките на „плавите“ се върнаха в играта, като за трети пореден път показаха по-добра психика и се поздравиха с крайната победа.

 

Най-резултатна за тима ни бе Ива Дудова с 22 точки (1 ас, 1 блокада). За Сърбия Ана Михайлович бе реализатор с 23 точки (5 аса, 1 блокада), с 14 точки приключи Соня Данилович.

 

Статистика от мача вижте тук.

В третата си среща от Балканиадата в Сърбия, националките ни се изправят срещу Турция, а мачът е на 12 март от 20:00 часа българско време.