Петък, 10 Май 2019 13:59
България спечели балканската титла при дебюта си на международна сцена през 2018 година
България спечели балканската титла при дебюта си на международна сцена през 2018 година Снимка: cev.lu
Жребият за Европейското първенство по волейбол за юноши под 17 години, на което България е домакин през юли, ще се проведе на 15 май (сряда) в София. Церемонията ще бъде от 11:00 ч. в "Парк хотел Витоша". Официални гости на събитието са Бану Шурман (Лихтенщайн) - президент на журито за Европейското първенство U17  и Периклис Бакудимос (Гърция) - технически координатор за шампионата.
 
Евроволей 2019 за юноши U17 е от 13 до 21 юли в София, а двубоите ще се играят в зала "Христо Ботев" и помощната зала на "Арена Армеец". Дванадесетте участника ще бъдат разделени в две предварителни групи, съответно I и II, всяка с по шест тима, като разпределението на съставите ще стане ясно на жребия.
 
Първите два от всяка група се класират за финалната четворка, в която се играе на кръст. Победителите спорят за титлата, победените за бронзовите медали. Заелите трето и четвърто място в групите продължават борбата за разпределение на местата от пето до осмо в крайното класиране. Последните два тима от двете групи отпадат от надпреварата.
 
Националният отбор на България U17 е воден от Мартин Стоев. През изминалата 2018 година младите ни нациоинали спечелиха титлата на Балканиадата в Турция и направиха отличен старт при дебюта си на международна сцена.