Събота, 08 Септември 2018 21:32
Селекционерът на България вижда по-голяма концентрация и мотивация в своите момчета на старта на световното
Селекционерът на България вижда по-голяма концентрация и мотивация в своите момчета на старта на световното Снимка: Костадин Андонов

Селекционерът на България Пламен Константинов говори за атмосферата в отбора, съперниците и очакванията преди старта на световното първенство у нас и в Италия (9-30 септември). В първия си мач „лъвовете“ излизат срещу Финландия, а двубоят е на 9 септември от 20:30 ч и ще бъде предаван пряко по БНТ.

„Това, което виждам в последните тренировки е, че момчетата са по-концентрирани и по-мотивирани в тренировката. Може би, вече усещат самия дух на световното първенство. А може би има и предстартова треска“.

„Ние не сме имали такъв късмет за съжаление. Да играеш световно първенство вкъщи, пред собствена публика, ще ти се случи със сигурност един път в кариерата. Това е уникален шанс. Историческа отговорност са силни думи. Това би трябвало да е удоволствие за всеки един от състезателите. Ако успееш да използваш предимството на домакинството и подкрепата на публиката, може да останат най-паметните и запомянщите се мигове от участието ти в националния отбор“.

Какво каза още Пламен Константинов вижте цялото интервю на фейсбук страницата на БФВолейбол тук.