Петък, 15 Юни 2018 20:07
Мъжкият национален отбор започна със загуба турнира от Волейболната лига на нациите във Варна.
Мъжкият национален отбор започна със загуба турнира от Волейболната лига на нациите във Варна.

Мъжкият национален отбор започна със загуба турнира от Волейболната лига на нациите във Варна. Пред верните привърженици в зала „Конгресна“ тимът ни отстъпи на Франция с 0-3 (21-25, 20-25, 23-25). Още в началото на срещата Тодор Скримов получи контузия и напусна полето принудително. 

Без него на игрището „Българските Лъвове“ се опитаха да се противопоставят на гостите, но в първите две части европейските шампиони от 2015-а година се наложиха съответно с 25-21 и 25-20. Най-оспорван се оказа третият гейм.

Волейболистите ни стигнаха до равенство при 23-23, но следващите две разигравания отидоха на сметката на „Петлите“, за които успехът е под номер 8 в първото издание на Лигата.

Todor Skrimov

(Тодор Скримов напусна принудилно игрището още в първия гейм срещу Франция.)

Един от най-емоционалните моменти преди днешната среща беше сътворен от емблематичните ни привърженици, които в последните дни написаха редица надъхващи послания адресирани към състезателите на Пламен Константинов. Някои от тях са изложени в съблекалнята на тима. 

KBON1495

(Феновете във Варна отново не изневериха на себе си и създадоха страхотна атмосфера в зала "Конгресна".)

Официални гости на "лъвовете" бяха Министърът на младежта и спорта Красен Кралев, кметът на Варна Иван Портних, вицепрезидентът на БФВ Любо Ганев и много други личности от спорта и бизнеса, които изгледаха срещата на живо от трибуните на Двореца на културата и спорта.

KBON1660

В събота, 16 юни, от 15:30 ч. един срещу друг излизат Бразилия и Франция. От 18:30 ч. България посреща Канада.

В неделя от 15:30 часа е сблъсъкът Франция – Канада, а отново от 18:30 часа е битката България – Бразилия.

Билети може да купите в мрежата на Eventim и на касите на Двореца на културата и спорта във Варна.