Вторник, 27 Февруари 2018 12:35
Монтана домакинства на Малие Милие Пиянго в среща-реванш от 1/4-финалите на Challenge cup
Монтана домакинства на Малие Милие Пиянго в среща-реванш от 1/4-финалите на Challenge cup Снимка: cev.lu
Волейболен вторник с много интересни мачове е днешният ден, 27 февруари. Два български отбора - Монтана и Марица излизат за евробитки, а съставът на Арда ще търси оцеляване в Суперлигата.
 
Тимът на Монтана приема Малие Милие Пиянго (Турция) в среща-реванш от 1/4 финалите на третия по сила европейски турнир Challenge cup. Двубоят е в монтанската зала "Младост" от 18:00 ч. След загубата с 0:3 гейма като гости в Турция, сега волейболистите на Даниел Пеев се нуждаят от чиста победа, съответно с 3:0 или 3:1 гейма за да може срещата да достигне до Златен гейм.
 
Припомняме, че монтанчани останаха единственият български участник в евротурнирите след Нова година. Тимът отстрани Апоел Фар Шаба от Израел на 1/16-финал и гръцкия  Фойникас (Сирос) на 1/8-финал.
 
937520180214182856
 
Волейболистките на Марица (Пловдив) гостуват на Динамо (Казан) с капитанката Елица Василева, в последна среща от група С на Шампионската лига. Двубоят започва в 18:00 ч и ще бъде излъчен пряко по телевизия Diema Sport 2 HD. С пет победи и само един загубен гейм от пет изиграни мача дотук, отборът на Динамо Казань е сигурен първенец в Група С и вече очаква да научи името на следващия си съперник в Шампионската лига. Българските шампионки са на срещуположния край на таблицата в група С, без победа дотук и без шансове за изкачване по-нагоре в класирането. Марица излиза в последния си двубой за достоен завършек в при дебюта си в най-престижния евротурнир. В сравнение с първия сблъсък с Динамо, в групата на Марица от 14 волейболистки има две промени – новите попълнения Шайна Джоусеф и Александра Миланова вместо играещите в първенството на Индонезия Кремена Каменова и Таня Петкова.
 
201401 240118 IMI IMG 4474
 
Отборът на Арда (Кърджали) посреща Миньор (Перник) в отложен мач от деветнадесетия кръг на Суперлигата при мъжете. Мачът е от 18:00 ч. в местната зала "Арпезос", а кърджалийци се борят да изплуват от последното място в таблицата. Миньор е на десета позиция, като засега е извън зоната на изпадащите в първенството.