Неделя, 16 Юли 2017 08:50
Женският национален отбор по волейбол постигна първа победа от турнира на Световното Гран При в Сан Хуан, Пуерто Рико!
Женският национален отбор по волейбол постигна първа победа от турнира на Световното Гран При в Сан Хуан, Пуерто Рико!

Женският национален отбор по волейбол постигна първа победа от турнира на Световното Гран При в Сан Хуан, Пуерто Рико! Във втория си двубой от Група F2 тимът победи Канада с 3:1 (15:25, 30:28, 31:29, 25:21). Нашите момичета загубиха откриващия гейм с 15:25, но успяха да направят пълен обрат и да се поздравят с успеха, който е общо 3-и за тях в най-комерсиалната надпревара през този сезон.

Nasya Dimitrova

В сравнение с първия двубой в Сан Хуан срещу Чехия, селекционерът Иван Сеферинов направи две промени в стартовата шестица – Юлия Стоянова замени Добриана Рабаджиева и завърши с 18 точки, а на поста разпределител Кристина Гунчева започна като титутляр на мястото на Петя Баракова.

PaskovaAttack

Много силен мач за България изигра Мирослава Паскова, която реализира 20 точки. 15 добави центърът Нася Димитрова. Гергана Димитрова приключи с 13, а с 8 завърши Мария Данчева. Топреализатор стана Елизабет Вендел от Канада с 24 точки.

Статистика можете да видите тук.

Great celebrates

 В другия двубой от Група F2, който се игра късно снощи, домакинът Пуерто Рико победи Чехия с 3:0. В последния ден от надпреварата България излиза срещу Перто Рико. Срещата е тази вечер от 1:10 ч.б.в.