Вторник, 27 Декември 2016 15:05
Световното първенство през 2014 година бе открито на същия стадион във Варшава
Световното първенство през 2014 година бе открито на същия стадион във Варшава

Полша ще открие Европейското първенство по волейбол за мъже през 2017 година, на което е домакин, с дебютен мач,  който ще се играе на националния стадион по футбол във Варшава. Това разкри лично президентът на полската федерация Яцек Каспирчук на специална пресконференция за Евро 2017.

"Ще бъде чудесно да счупим рекорда за най-посетен волейболен мач. Ще бъде невероятно събитие, но и сериозно предизвикателство от организационна гледна точка. Можем да го направим, защото имаме опита от преди две години. Искаме да направим същия старт, както бе по време на мача на откриването на Световното през 2014 г., когато срещнахме Сърбия на същия този стадион. Започнахме с победа и завършихме със златните медали, така че нека тази ситуация се повтори", коментира босът на полския волейбол.

 "Гледах откриването на Световното първенство и първия мач по телевизията и бях силно впечатлен от събитието. И сега съм щастливец, че ще имам честта да бъда част от такъв мач", сподели новоизбраният селекционер на Полша - италианецът Фердинандо Де Джорджи.

PSU2874 res1

 

Все още обаче не е ясна програмата за Евроволей 2017, но по всяка вероятност може да се повтори мача Полша - Сърбия, тъй като двата отбора са отново в една предварителна група.

Националният стадион във Варшава е универсално спортно съоръжение, като е идеално за футбол и различните лекоатлетически дисциплини. За волейболния мач през 2017 г. ще бъдат изградени допълнителни трибуни в близост до полето с капацитет 9000 зрители.

Volleyball at National Stadium in Warsaw

 

По време на мача на откриването на Световното първенство в Полша през 2014 г. на стадиона във Варшава имаше 61 500 зрители по официални данни, а домакините надделяха с 3:0 (25:19, 25:18, 25:18) над Сърбия.