Неделя, 14 Август 2016 21:18
Шампионките вдигнаха историческата купа

Първият в историята отборен шампион по плажен волейбол на България вдигна своята шампионска купа. Тимът на Перун (Варна) триумфира с трофея и златните медали в Кърджали, където бе проведена церемонията по награждаването на призьорите от Национална отборна лига 2016 за жени.

По време на провеждащото се на пясъчния корт Арпезос Национално първенство по двойки председателят на комисията по плажен волейбол към Българска федерация волейбол Милко Багдасаров поднесе купата към момичетата от Перун, като първа с трофея над главата си ликува Никол Николова. Вместо заминалата за чужбина Светла Ангелова, на подиума да получи нейния медал пък се качи дългогодишната и партньорка по двойка Ася Динова. Своите златни медали получиха още Стефани Кьосева, Ирена Мишонова и треньорът на шампионките Пламен Николов.

Под аплодисментите на зрителите по трибуните, вицешампионките от отбора на Марица (Пловдив) също получиха своите трофеи. Купата за второто място им бе връчена от основателя и промоутъра на НОЛ Николай Марков, който е и пресаташе на жълто-синия клуб. Всички състезателки на Марица, които взеха участие в премерите от сезон 2016, се явиха на почетната стълбичка заедно с техния треньор Владимир Котев – Виктория Ангелова, Дани Найденова, Диана Малинова, Йоана Николова, Русена Сланчева, Симона Николова и Теодора Симеонова, като поканиха към тях да се присъедини и най-младата им съотборничка Никол Дулева, която не участва в НОЛ, но си партнира с Ангелова на шампионата в Кърджали.

Една от звездите на мъжкия ни плажен волейбол – Константин Митев, бе сред официалните лица, които окичиха медалите на гърдите на призьорките. Оперативният директор на плажния волейбол към БФВ Иван Раев и директорът на националния турнир в Кърджали Иван Халачев също имаха удоволствието да участват в историческото награждаване.