Неделя, 08 Май 2016 22:26
Владимир Николов с победен ход на своя бенефис!

Отборът на „Звездите“ победи България с 3:0 (25:23, 25:23, 25:20 ) в шоу мач, който отбеляза края на професионалната кариера на доскорошния капитан на мъжкия ни национален отбор Владимир Николов.

Шоуто се проведе в столичната зала "Арена Армеец", като двубоя се игра пред близо 7 000 фенове, дошли да подкрепят своя любимец.

 

Владимир Николов стартира като титуляр за своя отбор, като старши-треньорът на „Звездите“ Владимир Алекно започна още с Никола Гърбич, Христо Златанов, Николай Николов, Дик Кой и Теодор Салпаров, Александър Волков. След това на полето се появиха останалите волейболисти от състава на чужденците.

 

Отборът на България бе в стартов състав с Цветан Соколов, Виктор Йосифов, Теодор Тодоров, Николай Пенчев, Методи Ананиев, Георги Сеганов, Владислав Иванов. В последствие влязоха още Тодор Скримов, Димитър Маринков, Велизар Чернокожев, Алекс Грозданов, Димитър Маринков, Георги Манчев, Любомир Агонцев, Светослав Гоцев.

Пламен Константинов заложи на диригентския пост на младия Георги Сеганов, а дебют с националната фланелка направиха Димитър Маринков и Алекс Грозданов, които за първи път се появиха на полето за представителния ни отбор.

 

В първите два гейма по-големия опит на чужденците си каза думата в решителните минути и те надделяха в последния момент. В първата част, след равенството 23:23, тимът на България изпрати своята  атака в аут, а летящият холандец Дик Кой сложи финалния акорд с мощна атака за 25:23 за Звездите.

 

Във втората част родните национали започнаха да диктуват играта до 14:9, но в последствие допуснаха обрат. В гейма участие взе и големия син на Владо - Алекс Николов, който застана на крайната линия и отбеляза успешен сервис.  За втори път при равенството 23:23 родните национали не издържаха, като допуснаха две последователни грешки и тимът на „Звездите“ затвори гейма с 25:23 като поведоха с 2:0 гейма.

 

В третата част „Звездите“ имаха пълен превес, като водеха изцяло в резултата. На игрището пък се появи за сервис вторият по големина син на Владимир Николов – Симеон, който също изпълни успешен начален удар. С 25:20 тимът на „Звездите“ взеха и този гейм, като спечелиха категорично „Моята игра“, като бе озаглавен бенефисния мач на Владо Николов.