Понеделник, 25 Април 2016 14:46
Главният мениджър на корпорация "Развитие" г-н Александър Александров определи Скаут лигата като уникален проект.
Главният мениджър на корпорация "Развитие" г-н Александър Александров определи Скаут лигата като уникален проект. Снимка: start-photo.bg

„Скаут лигата е феноменален проект!“ Това заяви на провелата се днес пресконференция в Пресклуб България главният мениджър на корпорация „Развитие“, която е основен спонсор на Скаут лигата, г-н Александър Александров. На срещата с медиите присъстваха още селекционерът на мъжкия национален отбор Пламен Константинов, този на жените Иван Сеферинов и бронзовата медалистка от Европейското първенство по волейбол през 2001 год. Антонина Зетова. Скаут лигата стартира през този сезон, в който се изиграха общо 6 турнира при момичета родени през 2002 и 2003 год. В първия, един срещу друг играха 6 тима, а постепенно проектът стана изключително популярен и желания за участие проявиха клубове от цялата страна. Така на 6-и, 7-и и 8-и май БФВолейбол ще организира Гала турнир в София, който ще събере 20 клуба от цяла България.  

„Аз в началото не можех да повярвам, че има такъв проект. След промените в България, такъв спортен проект за развитие на деца не е имало. И аз в началото не можех да повярвам, че това се случва“, заяви главният мениджър на корпорация „Развитие“ г-н Александър Алексанров.

„Нали разбирате, че за спонсорите има голямо значение децата да играят в цялата страна. Клубовете да бъдат навсякъде. Защото така спонсорите се виждат, говорим за национални структури, които имат бизнес в различни точки от страната, а децата играят там с тяхното лого. Самият факт, че децата ще играят из цялата страна предполага да бъдат привлечени и големи спонсори. Ние сме генерален спонсор, но има голям интерес и за други спонсори. Става въпрос за сериозни структури, които имат национални интереси“, продължи още той.

„Този проект е феноменален! Просто аз съм се занимавал дълги години със спонсориране и подкрепа на детски проекти главно в българския футболен съюз. Бил съм шеф на комисията по детско-юношески футбол, но във футбола няма такъв проект. Такава идея за такава масовост е нямало. А тук тези господа го извадиха от някъде, не знам, от Америка може би, и направо ме накараха веднага да им кажа „Да!“. Дори не съм се замислял. Проектът е толкова интересен! Толкова полезен за децата! Когато вече отидох при децата в залата атмосферата бе невероятна. И наистина пари ще има. Ще има частни спонсори освен нас, разбира се, които ще пожелаят да финансират този проект и дори мисля, че ще има опашка от инвеститори“, завърши г-н Александров.

KBA 1367

Антонина Зетова: Скаут лигата е най-доброто решение за развитие на подрастващите!

Ето какво каза на пресконференцията в Пресклуб България бронзовата медалистка от Европейското първенство по волейбол през 2001 год. Антонина Зетова:

„Мисля, че тази Скаут лига е най-доброто решение за развитие на момчетата и момичетата в тази възрастова група в България. За финансовото положение на нашите клубове и за географската карта на волейболните отбори. Това е една страхотна инициатива на БФВолейбол и много се радвам, че Пламен активно се е заел с популяризирането и прокарването на този проект, защото той е важен за нашия спорт. Много е важно е децата в тази възраст да играят много мачове. В Италия например всички деца до 13 години имат условия в различните групи да взимат участие в доста на брой срещи. Ако успеем да създадем и тук такива условия, в които децата да имат всяка седмица мачове, със сигурност техническото им развитие ще бъде много по-голямо, отколкото ако имат само една зона в края на годината. Страхотен проект! Вижда се, че добрите практики в България винаги привличат хора, които искат да инвестират. Надявам се това да бъде един много добър пример за всички останали спортове.“

KBA 1472

Иван Сеферинов: В близките две до четири години Скаут лигата ще донесе страхотни резултати

Ето и какво каза на пресконференцията в Пресклуб България новият селекционер на женския национален отбор Иван Сеферинов:

 "За първи път в историята на българския волейбол се поставя основата на една пирамида, която благодарение на БФВолейбол, на г-н Лазаров, на г-н Александров, ще донесе резултати в близките две до четири години. Ще донесе сериозни резултати в българския волейбол. Това, което видях аз е, че децата имат страхотен потенциал и със сигурност ще затруднят много бъдещите треньори на националните гарнитури при правеното на селекция."