Събота, 16 Април 2016 22:18
Феновете на домакина "Асеко Ресовия" създадоха страхотна атмосфера по време на първия полуфинал от Шампионската лига.
Феновете на домакина "Асеко Ресовия" създадоха страхотна атмосфера по време на първия полуфинал от Шампионската лига. Снимка: www.cev.lu

Националите Теодор Салпаров и Георги Братоев ще се изправят един срещу друг във финала на Шампионската лига в Краков. Това стана факт след изиграването на полуфиналите от най-силния европейски клубен турнир, домакин на които е „Арена Таурон“ в Краков. В първия двубой за деня от финалната четворка действащият носител на трофея „Зенит“ (Казан) с Теди Салпаров в състава си надигра „Асеко Ресовия“ (Жешув) с 3:1 (22:25, 26:24, 25:18, 25:21). В редиците на полския шампион се състезава друг национал, Николай Пенчев, който бе на полето във втория и третия гейм, и отбеляза 3 точки.

Статистика от полуфинал №1 можете да видите тук.

Във втория полуфинал „Трентино Диатек“ на Георги Братоев победи „Кучине Лубе Банка Марке“ (Чивитанова) с 3:0 (25:19, 25:20, 25:18) . Разпределителят на национални ни тим се появи на игрището в края на третия гейм, за да изпълни сервис, а топреализатор стана диагоналът на италианския шампион Митар Джурич с 15 точки.  

Статистика от полуфинал №2 можете да видите тук.

Така във финала на Шампионската лига ще се изправят двата най-успешни клуба в историята на турнира. „Зенит“ и „Трентино Диатек“ имат във витрините си по три трофея на Европа, а победителят в неделния финал ще стане едноличен лидер с 4 титли от най-комерсиалната надпревара.

Оспорваната битка за европейската корона започва в неделя от 19:00 ч.б.в. Преди това от 15:30 ч.б.в. в 15-хилядната „Арена Таурон“ домакинът „Асеко Ресовия“ и Ники Пенчев ще се опитат да спечелят бронзовите медали срещу „Кучине Лубе Банка Марке“.