Вторник, 12 Април 2016 13:49
Селекционерът на мъжкия национален отбор бе гост в предаването "Тази сутрин" по БТВ.
Селекционерът на мъжкия национален отбор бе гост в предаването "Тази сутрин" по БТВ. Снимка: Ладислав Цветков

Селекционерът на мъжкия национален отбор Пламен Константинов днес бе гост в предаването „Тази сутрин“ по БТВ, където отговори на редица въпроси свързани с актуални волейболни теми. Един от тях бе за най-новия проект на БФВолейбол за развитие на подрастващите – Скаут лигата на България, който набира все по-голяма популярност.

„Това е новият проект на БФВолейбол. В интерес на истината първоначалната идея е на президента г-н Лазаров, който до някъде може би я пренесе тук от зад Океана и започнахме да я разгръщаме в България. Идеята е да се подпомогнат подрастващите в клубовете в страната. Благодарение на БФВолейбол частично, естествено и на Министерството на спорта като финансиране плюс спонсори, които се присъединяват, подпомагайки тази идея, генералният спонсор г-н Александров и корпорация „Развитие“ наистина ни помагат да разгърнем този проект до мащабите, до които ни се иска“, заяви Пламен Константинов в студиото на БТВ, а след това разкри и каква е основната идея на този проект.

„Идеята ни е 72 отбора в страната, които да бъдат подпомогнати, 36 при момчетата и 36 при момичетата. Да бъдат подпомогнати, като всеки месец им се организира по един турнир, в който да им бъдат поети настаняване, пътуване, всички разходи, които са огромен проблем за малките клубове, плюс цялостна екипировка на всички тези деца. Това са сигурно, ако разгърнем докрай мащабите, ще бъдат около 1200-1300 деца, които да получат цялостна екипировка абсолютно за сметка на спонсорите и средства от федерацията и Министерството на спорта, и по този начин да разширим основата. Огромен проблем е наистина, особено при подрастващите, рекламата е по-малка и естествено интересът от спонсорите е занижен. И много често се получава така, че отборите трябва да играят примерно един турнир няколко дни, но те се договарят да изиграят всички мачове в един ден, само и само да не остават да спят на хотели. Да нямат никакви разходи, което според мен убива ентусиазма на тези деца“, каза още селекционерът на представителния ни тим.

Видео с цялото гостуване на Пламен Константинов можете да видите тук.