Неделя, 05 Април 2015 22:23
Отзивите след финала на Евроволей 2015

Русия е новият европейски шампион за жени до 18 години! На финала момичетата на Светлана Сафронова надиграха Сърбия с 3:2 (25:16, 21:25, 22:25, 25:23, 7:15)в безспорно най-качествения мач на шампионата, който се проведе в залата на ПУ „Паисий Хилендарски“.

„Беше много труден мач за нас, но съм щастлива, че се поздравихме с успеха. В края на четвъртия гейм направихме много глупави грешки. Трябваше да победим с 3:1, но в тайбрека играхме така, както винаги искам да играем“, заяви щастливата старши-треньорка на Русия Светлана Сафронова.

„Много съм щастлива с този успех. Беше труден мач и взехме сладък реванш за загубата от Сърбия с 1:3 в предварителната група“, сподели пък капитанът на Сборная Дария Рисева.

„Първо искам да поздравя отборът на Русия за титлата. Поздравления и за моите момичета, защото днес се борихме до последната точка. Направихме някои грешки и може би това бе ключът за загубата днес“, коментира селекционерът на Сърбия Йово Цакович. Поражението бе първо за „плавите“ в турнира, които преди финала имаха едва 3 загубени гейма!

„Не съм щастлива от резултата. Бе много тежък двубой. Хубав за зрителите и много труден за играчите. Имахме своите шансове, но просто не ги използвахме“, каза пък капитанът на западните ни съседи Катарина Лазович, която стана топреализатор в срещата с 26 точки и логично бе избрана за най-добър играч във финала. Страхотното представяне на Лазович през целия турнир и донесе наградата за най-добър посрещач в шампионата.

Виж всички индивидулни отличия и крайното класиране на Евроволей 2015 тук.