Вторник, 08 Октомври 2013 12:36
Ще подходим с нужното внимание срещу ‘’Волей тийм’’

Днес започва европоходът на ‘’КВК Габрово’’ в турнира на купата на CEV. Вицешампионът се изправя срещу словашкия ‘’Волей тийм’’ в първата фаза от надпреварата в столицата на Словакия – Братислава, тази вечер от 19:00 часа българско време. Реваншът е другата сряда, (30.10) в зала ‘’Орловец’’, Габрово.

 Ако единственият ни представител във втория по сила турнир на CEV успее да елиминира словаците, в следващата фаза ще го чака победителят от двойката между австрийски и белгийски състав.

Какви са очакванията на старши-треньора на габровския тим преди да изведе отбора си за първи официален мач този сезон, вижте в интервюто, което даде за сайта на БФВолейбол –volleyball.bg

Какви са Ви очакванията за днешната среща със състава на ‘’Волей тийм’’? Успяхте ли да разузнаете словаците?

В интерес на истината сме доста притеснени за двубоя, тъй като почти не разузнахме тима на Братислава. Освен това и сработеността на отбора ни е на слабо ниво. Словаците са направили добър турнир миналата година, спира ги Галатасарай с Теди Салпаров и Владимир Николов, така че ще подходим с нужното внимание. Причините за липсата на сработеност са отсъствието на Добромир Димитров през лятото, както и няколко контузии на състезатели.

До къде Ви стигат амбициите в Европейските турнири през този сезон?

Основната ни цел е да играем възможно най-дълго в Евротурнирите и да запишем добри игри. Колкото по-далече стигнем, толкова по-добре за нас. Определена цел за финална фаза не ни е поставена.

Имате ли кадрови проблеми в състава преди срещата?

Имаме проблем с Краси Стефанов, който се надяавам да отшуми до 15 дни. Костадин Гаджанов също бе тормозен от контузия през лятото. Може би до 10 дни ще започне да тренира с топка. За съжаление няма да мога да ги ползвам за двубоя довечера.

Преди няколко дни изиграхте контрола с шампиона ‘’Марек Юнион-Ивкони’’. Доколко беше полезна и как оценявате нивото на дупничани?

 Марек не е същият отбор от миналата година, съставът им е отслабен. В тази контрола търсихме сработване между момчетата. Знаете, че Добромир Димитров беше цяло лято с националните гарнитури и за нас беше важно, той да поиграе с отбора, тъй като липсваше много време.

Какво ще преследвате в родния шампионат? Смятате ли, че основният конкурент за титлата тази година отново ще е съставът на ‘’Марек Юнион-Ивкони’’?

Целта ни е отново да играем финал. Не смятам, че има изявен фаворит. Марек направи доста промени. Очаквам тимовете Монтана и Левски да влязат в ролята на скрити фаворити. Може би по време на втория полусезон и Нефтохимик ще покажат силно представяне, тъй като отново събраха опитен състав в редиците си.

Доволни ли сте от привлечените имена в ‘’КВК Габрово’’ през лятото?

Да, доволен съм напълно. Привлякохме добри състезатели. Единствено съм разочарован от контузиите, които ни сполетяха. Най-голямото ми желание е да нямаме кадрови проблеми по време на предстоящия шампионата.

Желаем Ви успех!

Йордан Енев