Сряда, 04 Декември 2013 02:00
НВЛ представи спонсорите за сезон 2013/2014

На пресконференция състояла се днес (04 декември) председателят на Национална волейболна лига Румен Янчев, президентът на БФВ инж. Данчо Лазаров и Валентин Михов, отговорник на маркетинга на НВЛ, представиха спонсорите на Суперлигата – генерален спонсор изворна вода „Бачково”, основни спонсори ЗАД „Булстрад Виена Иншурънс груп”, Търговска верига „Зора”, „TBI Bank”. Лигата ще носи името на генералния спонсор „Бачково” изворна вода.

“Имахме удоволствието да бъдем поканени за генерален спонсор на Суперлигата от г-н Янчев. Поели сме ангажимент за три години. Надявам се, че всички заедно ще успеем да създадем по-добри условия за развитието на волейбола.” – коментира финансовият директор на „Нова трейд” Мина Николова, производител на безалкохолни напитки и изворна вода „Бачково”.

„Търговска верига „Зора” винаги е подкрепяла спорта. Благодаря за отправената покана. Мисля, че имаме с какво още да помогнем на българския спорт.” – сподели пред журналистите Стефан Милушев, управляващ съдружник в търговска верига „Зора”.

„Вярваме, че успехите на националния волейбол се раждат в националните клубове. „TBI Bank” подкрепя младите таланти на България, те са нашето бъдеще, затова сме тук.” – Валентин Гълъбов, член на Надзорния съвет на „TBI Bank”.

Общата сума, която ще бъде разпределена между клубовете е 250 000 лв., като с всяка следваща година тя ще нараства с 10%.
„В момента сме фокусирани върху първия транж. Сумата, която ще бъде разпределена между клубовете е 100 000 лв. Тази седмица всеки от дванайсетте клуба ще получи по 8 300 лв. Останалата част от парите ще бъде разпределена на базата на спечелени точки в края на шампионата.” – коментира Румен Янчев.

„Ще работим за качеството на продукта волейбол на клубно ниво в България. Той трябва да бъде на нивото на волейбола, който показваме на международна сцена в последните десет години.” – каза Валентин Михов - ”С.В. –РСА” , отговорник за маркетинга и рекламата на НВЛ. По негови думи тепърва ще става по-интерено за публиката на мачовете. Като на мачовете ще има и изненади за феновете.

Вече има сключен договор за директните излъчвания с БНТ, а в началото на новата година към медийните партньори на лигата се очаква да се включи и TV7. Другият медиен партньр на Национална волейболна лига е сайтът bgvolleyball.com.  

logo2015