Петък, 31 Януари 2014 16:28
Дербито на кръга - Монтана Волей - ”Марек Юнион Ивкони”

Най-интересната среща в този кръг се очертава да бъде мачът Монтана Волей – „Марек Юнион Ивкони”.

Много специалисти твърдят, че това може да е първата загуба на Шампионите за сезона, тъй като отборът на Монтана е домакин и показва силна игра. Топ реализаторът на Монтана Волей Бранимир Баев е юноша на отбора от Дупница и там познават добре играта му. От друга страна треньорът на Монтана Северин Димитров е тренирал изграващата звезда на „Марек” Венелин Кадънков и знае неговите слабости.
Какво ще се случи, ще видим тази вечер.
Ето какво споделиха наставниците на двата тима преди мача:

Найден Найденов, старши треньор на „Марек Юнион Ивкони”:

Ясно е, че ще играете за победа, но възможно ли е да понесете първо поражение?

Естествено, че отиваме за победа. Наистина Монтана е един добър и комплектован отбор, но в последните месеци нашите млади състезатели натрупаха самочувствие и отборът ни придоби облик.
Определено ще бъде трудно. Монтана играе добър волейбол и може да побеждава, но ние отиваме за победа.

Капитанът на отбора Бранимир Баев е юноша на „Марек Юнион Ивкони” и е основен състезател в Монтана. Ще дадете ли специални указания на състезателите си как да играят срещу него?

Преди всеки мач имаме тактически указания. Баев е добър, но аз казвам на момчетата как да играят срещу целия отбор, не само срещу него.

Северин Димитров, старши треньор на Монтана Волей:

Възможно ли е Монтана Волей да нанесе първо поражение на „Марек Юнион Ивкони”?

Изправяме се срещу най-стойностния отбор в България в момента, който натрупа доста опит с участието си в Шампионска лига и ние знаем това. Имаме възможността да зарадваме публиката в Монтана и ще направим най-доброто, за да спечелим този мач.

В момента най-силният нападател на „Марек” е Венелин Кадънков, който в почти всеки мач има най-много точки. Как ще играете срещу него, ще имате ли специална стратегия?

Като цяло „Марек” са доста балансиран отбор. Не само Кадънков е основна фигура. Смятам, че Божилов и Гьоргиев са основната движеща сила на „Марек”, като прибавим и Кадънков към тях. Ние сме се подготвили за този мач, знаем, че Венелин Кадънков е основен нападател, но все пак аз съм му бил треньор в Бургас и знам слабите му места, така да се каже. 

logo2015