Вторник, 02 Февруари 2016 12:30
Залата на НСА ще бъде домакин на петия турнир от Скаут лигата по волейбол на България
Залата на НСА ще бъде домакин на петия турнир от Скаут лигата по волейбол на България

Петият, пореден турнир от новия проект на БФВ - Скаут лигата по волейбол на България, която обхваща момичета, родени 2002/2003 година ще се проведе на 5, 6 и 7 февруари 2016 (петък-неделя). Турнирът ще бъде в София, като залата на Национална Спортна Академия (НСА) в Студентски град е домакин на надпреварата.

 Припомняме, че Скаут лигата е пилотна програма за развитие на подрастващите във волейбола, като БФВ поема изцяло разходите по организацията на веригата турнири, а участниците получиха безплатна екипировка, която е в едни и същи цветове - златисто и черно за всички. Стартът на Скаут Лигата бе даден през октомври 2015 с първият от верига турнири, с участието на шест отбора – столичните "Левски", "ЦСКА", "Славия", "Звезди 94", "Локомотив 1929" и "Марица" (Пловдив). Впоследствие, поради огромния интерес, който проектът генерира сред родните клубове, бяха направени квалификации и в други региони. За четвъртия турнир настъпи промяна, като участващите отбори вече бяха осем, а "Казанлък Волей" и "Арда" (Кърджали) допълниха надпреварата.

За петия турнир се включват два нови клуба – "ЦПВК" (София) и "Божур Волей" (Божурище), които заеха първите две места в квалификацията в регион Витоша. Тимът на "Марица" пропуска турнира поради зимна подготовка със спортното училище. На мястото на пловдивските волейблистки се включва Казанлък Волей.

CSKA Momicheta U14 Skaut Liga 2015 2016

Осемте участници в петия турнир: "Левски" (София), "ЦСКА" (София), "Славия" (София), "Звезди 94" (София), "Локомотив 1929" (София), "ЦПВК" (София), "Божур Волей" (Божурище) и "Казанлък Волей" (Казанлък)

 Освен в участниците да този турнир ще има и друга промяна, като ще се играят по два мача едновременно. Залата на НСА е обширна, като пространството позволява да има две отделни игрища. Така турнирът ще стане още по-компактен, а състезателките ще се почувстват част от една истинска общност.