Печат на тази страница
Понеделник, 06 Април 2015 17:50
(0 гласа)
Драган Иванов и Радослав Парапунов след България - Румъния 3:1
Написана от:
Публикувана в: Национални отбори

Българският национален отбор за кадети победи Румъния с 3:1 (20:25, 25:20, 25:18, 25:14) в третия си мач от Група 2 на Евроволей 2015 за мъже до 19 години в Коджаели и Сакария. Нашите момчета допуснаха много непредизвикани грешки и загубиха първия гейм с 20:25, но в следващите три части показаха много добра игра и заслужено се поздравиха с успеха, който е първи за тях на шампионата.

„Бяхме нервни в началото и се нуждаехме от малко време, за да влезем в мача. След първия гейм намерихме нашата игра и заслужихме победата. Сега трябва да анализираме първите три дни от турнира, за да се подготвим добре за отборите, които ще срещнем след утрешния почивен ден. Разбира се, че искаме да прескочим тази фаза на шампионата и затова се нуждаем от две победи“, заяви след края на срещата селекционерът на „трикольорите“ Драган Иванов.

„Не играхме добре в първия гейм, както в последните два мача. Но в следващите части започнахме да вярваме в нашите сили и играхме със сърце. Просто заслужихме победата, която ни дава повече самочувствие. Сега искаме да спечелим следващите два мача“, сподели капитанът на нашия отбор Радослав Парапунов, която изигра много силен мач и завърши с 20 точки.

„Няма какво да кажа. Загубихме с 1:3 за трети пореден път. Играем добре, но понякога имаме проблеми, които ни сриват. Загубихме много точки от началото на турнира. Утре ще мислим за следващите два мача в шампионата“, коментира разочарованият наставник на румънците Разван Парпала.

„Много съм разочарован от тези три загуби. Нашият отбор просто няма достатъчно опит. Опитахме се да победим, но не успяхме. Надявам се да спечелим следващите два мача“, каза либерото на северните ни съседи Георге Гравиц.

Утре (7 април) е почиведен ден на Евроволей 2015, а битката в шампионата ще се поднови в сряда (8 април), когато от 14:30 часа „трикольорите“ ще се изправят срещу Чехия. 

Прочетена 453 пъти Последно променена в Понеделник, 06 Април 2015 18:01