Понеделник, 24 Февруари 2014 16:50
Дългоочакваният двубой "Марек Юнион-Ивкони" - "КВК - Габрово" е утре

Утре ще се играе първата среща между първия и втория в класирането в Суперлига „Бачково” – изворна вода. Мачът през есенния полусезон бе отменен поради участието и на двата тима в европейските турнири. БНТ Свят ще излъчи пряко двубоят между двата тима, който започва в 17:30 часа.

В първата среща домакин е отборът на „Марек Юнион-Ивкони”, който няма загуба до този момент, а само след седмица двата отбора ще се срещнат отново , но в Габрово. Селекционерите на двата тима ще могат да разчитат на всичките си състезатели. Ето какво споделиха те:

 

Любомир Герасимов, старши треньор на „КВК - Габрово”:

 

Волейблните фенове очакват с голямо нетърпение мача между двата отбора. Ще се получи ли интересен двубой?

Надявам се. Предполагам, че и двата отбора ще бъдем максимално мобилизирани и ще играем за победа. В този мач ще се проверят силите на двата тима.

След силните мачове в турнира за Купата на CEV имахте и лоши моменти в българското първенство и в турнира за Купа България. Готови ли сте за мача с водача в класирането и ще победите  ли?

Наистина направихме добри мачове в Европа, но след това имахме проблеми с контузени състезатели и се получи лек спад в играта ни, но не е станало нищо фатално. В момента тези проблеми ги няма и набираме скорост. Ще гоним целите си до край.

 

Найден Найденов, старши треньор на „Марек Юнион-Ивкони”:

 

Още в началото на сезона „специалистите” предвиждаха, че „КВК - Габрово” ще бъде най-големия ви съперник. Така ли е?

За мен всеки отбор има силни страни и подхождам внимателно. Наистина отборът на Габрово има големи амбиции и е тим, който се представя добре и ще се бори за титлата и е нормално стимулът за победа да е по-голям и да бъдем още по-мобилизирани срещу тях.

Евентуална победа може да ви осигури първото място. Ще обърнете ли специално внимание на този мач?

Във всеки мач подхождам по един и същи начин и обръщам внимание на всеки състезател и играта на отбора. За мен това е един нормален мач, нормален противник и ще подходим както винаги. Тяхната нагласа също ще окаже влияние върху развитието на мача.

Предстоят още доста срещи и не може да се каже, че това е измерителният мач, но трябва да се играе максимално концентрирано.  

logo2015