Четвъртък, 24 Март 2016 21:21
"Славия" тръгна с победа в плейофите във Висшата лига

"Славия" (София) тръгна с успех в полуфиналните плейофи във Висшата лига при мъжете, в които се играе до две победи от три мача. В първия двубой от серията "белите" победиха като домакини "Ботев" (Луковит) с 3:1 (23:25, 25:19, 25:17, 25:21) в своята зала „Панайот Пондалов“.

Гостите, които завършиха на четвърто място след редовния сезон, вече имат една записана победа над "Славия", като отстраниха "белите" за Купата на България. Нахъсани за нови успехи, те се се хвърлиха и дадоха максимален отпор на домакините, като успяха да спечелят гейм.  С устремно начало луковитци изненадаха славистите и започнаха да диктуват играта. Домакините не успяха да се отърсят от това развитие и отстъпиха в гейма. Пред заплахата обаче да стане по-голям обрат славистите се стегнаха и показаха своя потенциал. В следващите две части съпротивата на гостите продължи, но "Славия" стоеше по-добре на игрището и надделя и в трите части, като затвори мача само с един загубен гейм.

Мач №2 е на 27 март (неделя) от 18:00 ч в зала "Христо Ботев" в Луковит. При постигане на успех от страна на "Ботев" ще има трети решителен мач отново в София.