Сряда, 06 Март 2019 10:33
Президентът и старши треньор на „Левски София” Владимир Николов даде интервю за сайта и фенстраницата на клуба преди сблъсъка с „Нефтохимик 2010”.
Президентът и старши треньор на „Левски София” Владимир Николов даде интервю за сайта и фенстраницата на клуба преди сблъсъка с „Нефтохимик 2010”.

Нямам претенции за съперник в плейофите

Президентът и старши треньор на „Левски София” Владимир Николов даде интервю за сайта и фенстраницата на клуба преди сблъсъка с „Нефтохимик 2010”. Мачът от предпоследния кръг на редовния сезон е на 7 март от 18,30 ч в зала „Христо Ботев”. В понеделник там се получи авария и игралното поле бе залято с вода, но ръководството на залата увери, че проблемът ще бъде отстранен и двубоят ще се състои.

- Владо, предстои мач срещу шампиона „Нефтохимик 2010”. Колко важна е тази среща за „Левски София” и какво очакваш от нея?
- С оглед на класирането за плейофите мачът реално няма особено значение. За мен важното е да покажем най-добрия си волейбол срещу този съперник. Очаквам тежък мач, истинска битка и се надявам да разкрием потенциала си.
- Преди Нова година бургаският тим не се представяше убедително, но сега изглежда е във възход. Кои са най-силните им страни?
- Каквото и да си говорим, в техния състав в момента играят четирима играчи от основния състав на националния – Георги Братоев, Теодор Салпаров, Теодор Тодоров и Николай Учиков, който бе основен диагонал в отсъствието на Цветан Соколов. Категорично като възможности, умения и опит техните играчи са доста над останалите в първенството.
- В Разлог отборът бе близо до това да получи нещо повече от загуба с 1:3. Мачът бе доста изнервен и ти дори извади за кратко отбора от игра. Какво не достигна?
- Не успяхме да запазим концентрация в така нагорещените страсти, които се получиха. Играхме много добър волейбол през голяма част от мача, но в решителни моменти не бяхме спокойни. Имаше и съдийски отсъждания в наш ущърб.
- В други мачове също си имал претенции към реферите – в Добрич, Монтана, Пазарджик дори. Как си го обясняваш?
- Много е просто. Страничните съдии, които много често са от съответния град, са в тежест на двойката, ръководеща мача. Те не само не помагат, но често провокират гостуващия отбор и допринасят за ескалацията на напрежението. Аз съм привърженик на системата, която се ползва в Италия. Там няма странични съдии, а всяка зала е оборудвана с Video Challenge (система за видео повторения). Със сигурност това е допълнителен разход за всеки клуб, но в дългосрочен план тези средства се възвръщат. Много се надявам този модел да бъде приет и у нас, но трябва да срещне нужната подкрепа. 
- Остават само два кръга до края на редовния сезон, къде виждаш твоя отбор в плейофите?
- След като не успяхме да спечелим мачовете в Монтана и в Разлог, които можеха да ни пратят в тройката, сега сме в изключително неприятна ситуация. Т.е. ще бъдем 5-и или 6-и и няма да имаме домакинско предимство. В плейофите обаче нещата започват от 0:0 и ще дадем максимума от себе си.
- Имаш ли предпочитания за съперник?
- Не, нямам. Това, което ме интересува, е ние да играем добър волейбол.
- В коя зала ще бъдат домакинските срещи на „Левски София” във фазата на елиминациите?
- Това е въпрос за 1 милион долара (смее се). За съжаление, към момента нямам отговор.

logo2015