Вторник, 18 Април 2017 13:16
Зала „Младост“ в Бургас се оказа малка за всички фенове, които искаха да наблюдават на живо вчерашния успех на „шейховете“ с 3:1 гейма, който донесе на тима втора титла в Суперлигата.
Зала „Младост“ в Бургас се оказа малка за всички фенове, които искаха да наблюдават на живо вчерашния успех на „шейховете“ с 3:1 гейма, който донесе на тима втора титла в Суперлигата.

Страхотен интерес беляза сблъсъците от финалната плейофна серия между „Нефтохимик 2010“ (Бургас) и „Монтана Волей“. Зала „Младост“ в Бургас се оказа малка за всички фенове, които искаха да наблюдават на живо вчерашния успех на „шейховете“ с 3:1 гейма, който донесе на тима втора титла в Суперлигата.

Близо 2000 зрители изпълниха до краен предел трибуните, а пред входовете имаше дълги опашки с желаещи да гледат интригуващия двубой. За радост на всички привърженици в Бургас волейболистите на треньора Петър Дочев изиграха поредния си много силен мач през този сезон и заслужено вдигнаха трофея.

Триумфът на „Нефтохимик 2010“ идва точно 10 години след първата титла на клуба във волейболното първенство през 2007-а. С тази публика и този отбор, Бургас е напълно готов да приеме големи европейски тимове в най-авторитетния клубен турнир – Шампионска лига.

Zalata 1

 А срещу себе си бургазлии имаха повече от достоен съперник.

„Монтана Волей“ завършва с бронзовите медали. В двата си домакински мача играчите на Даниел Пеев също получиха впечатляваща подкрепа от трибуните. В зала „Младост“ в Монтана нямаше нито едно свободно място, а много зрители наблюдаваха срещите правостоящи.

zalata 3

Едно е сигурно – и двата тима получиха невероятна подкрепа, която напълно заслужиха с представянето си през целия сезон. Следващото предизвикателство пред новите шампиони и бронзовите медалисти е Купа България 2017 в Добрич, а зала „Добротица“ вече е готова да приеме всички желаещи да гледат волейбол на най-високо ниво.  

logo2015