Четвъртък, 01 Декември 2016 13:55
От ръководството на "Хурикаани" очакват залата да се напълни за двубоя срещу "Добруджа 07".
От ръководството на "Хурикаани" очакват залата да се напълни за двубоя срещу "Добруджа 07".

Съперникът на „Добруджа 07“ (Добрич) в първия кръг от Купата на ЦЕВ „Хурикаани“ (Лоймаа) се намира в отлична форма. Тимът има 9 победи от 9 мача и е без загубен гейм до момента във Финландската волейболна лига . Ключовите състезатели на отбора са националите Матти и Микко Ойванен.

Двамата имат над 200 мача за представителния тим на страната. Въпреки, че е основан през 2002 г., клубът може да се похвали с редица успехи – 3 сребърни и 2 бронзови медала от местното първенство.

През миналия сезон „Хурикаани“ стигна до финала за Купата на Финландия, но остана със сребърните отличия. Клубът разполага в редиците си и с двама играчи от Австралия – посрещачът Люк Смит и разпределителят Харисън Пийкок.

Лоймаа пък е малко градче с едва 16 000 жители, които активно съпреживяват успехите на отбора. Тази година целта на клуба е да стане за първи път шампион на Финландия.  Залата, в която домакинства тима е с капацитет за 1500 привърженици.

„Надяваме се да бъде препълнена на мача между нашите два отбора. Добре дошли в Лоймаа и да се надяваме, че ще стане добър международен мач“, заявиха от ръковoдството на „Хурикаани“ в специално писмо адресирано до родния шампион „Добруджа 07“.

0712cevcup slider

Първият сблъсък между двата тима е във Финландия на 7-и декември, сряда, от 18.30 ч.б.в. Реваншът е на 22 декември, четвъртък, от 20:00 ч. в Двореца на културата и спорта във Варна.

logo2015