Петък, 08 Април 2016 12:15
Петър Дочев (в ляво) е доволен от сребърните медали, но отбеляза, че неговият тим е заслужавал да играе финал.
Петър Дочев (в ляво) е доволен от сребърните медали, но отбеляза, че неговият тим е заслужавал да играе финал. Снимка: start-photo.bg

След четири оспорвани битки с „Добруджа 07“ (Добрич) първенецът от редовния сезон „Нефтохимик 2010“ (Бургас) отпадна от борбата за титлата в Суперлига „Сами-М“. Бургазлии се представиха много силно по време на двубоите си от шампионата и заслужено завършиха на първо място, но в 1/2-финалните плейофи имаха тежката задача да се справят с „добруджанци“, които се намират в страхотна форма. Играчите на Мирослав Живков спечелиха серията с 3:1 победи и се класираха за финала, където вече си размениха по един успех с „Монтана Волей”.

„Наистина се получиха доста сериозни сблъсъци и в четирите мача с „Добруджа“. Ние можем да съжаляваме, че не извадихме на 100 % това, което можем като игра и „Добруджа“ заслужено продължи напред. Мисля, че труда, който хвърлихме през цялата година заслужаваше поне да играем финал, но в крайна сметка кой както си постеля така ще легне“, заяви за сайта на БФВолейбол volleyball.bg треньорът на „Нефтохимик 2010“ Петър Дочев. Големият проблем на волейболистите от Бургас се оказаха първите им два домакински мача, в които „Добруджа 07“ успяха да постигнат две победи с 3:1 и 3:2. Бургазлии се върнаха в играта в третия двубой в Добрич, който спечелиха с 3:2, но в оказалия  се последен мач отстъпиха с 1:3.   

„Шампионатът бе толкова динамичен. Но не смятам, че всеки отбор си е заслужил напълно мястото, на което се класира в редовния сезон. Говоря от второ място надолу, защото мисля, че ние демонстрирахме една стабилна и постоянна игра, и съвсем заслужено завършихме редовния дял от шампионата на първо място. И в крайна сметка на 1/2-финал трябваше да играят два от най-добрите отбори в лицето на „Нефтохимик“ и „Добруджа“, продължи Петър Дочев.

Въпреки отпадането си на 1/2-финалите „Нефтохимик 2010“ ще завърши със сребърните медали, а наставникът на тима от Бургас смята, че това е една заслужена награда за усилията, които са положили неговите момчета по време на целия сезон.

„Определено това, което направихме през годината заслужаваше най-малкото тези сребърни медали. Заслужено второ място и наистина едно добро постижение, което мен лично ме удовлетворява като треньор на този отбор, защото знам какво трябваше да се свърши като работа. И поне второ място заслужаваха тези момчета, които се стараха да го постигнат през цялата година“, каза още Дочев.

За сребърните медалисти сезонът още не е приключил. „Нефтохимик 2010“ е част от финалната шестица за Купата на България и се намира в една предварителна група А заедно с „Миньор“ (Перник) и именно „Добруджа 07“. Двубоите стартират на 25-и април, а „Нефтохимик 2010” ще бъде и домакин на тези срещи в зала „Младост“. 

„Очаква ни много тежка Купа поради простата причина, че отборите ще бъдат същите, а и с попълненията, които се очаква да направи всеки един от финалистите се очертава един много изравнен турнир. В никакъв случай не мога да кажа, че домакинското предимство ще повлияе по някакъв начин на развоя на мачовете, защото мисля, че ще получим едно единоборство между сериозни състезатели”, добави Петър Дочев. По регламент всеки отбор може да картотекира нови състезатели специално за Купата.

„Ние имаме определени намерения по постове и знаем какво би ни било от полза с оглед проблемите, които имахме през сезона, но все още не искам да коментирам, защото няма нищо черно на бяло и това ще е просто една приказка без потвърждение“, завърши Петър Дочев. 

logo2015