Вторник, 05 Април 2016 08:59
"Монтана" и "Добруджа 07" започват битка за титлата
"Монтана" и "Добруджа 07" започват битка за титлата Снимка: Изида

Битката за титлата в първенството на Суперлигата „Сами-М“ при мъжете започва от днес, 5 април (вторник). България ще има нов волейболен шампион след като до спора за златото достигнаха „Монтана“ (Монтана) и „Добруджа 07“ (Добрич).  На полуфиналите волейболистите от Монтана отстраниха „Арда“ (Кърджали) с 3:2 победи,  а представителите на Добрич изхвърлиха от борбата първенеца от редовния сезон „Нефтохимик 2010“ (Бургас) с 3:1 победи.

Във финалния плейоф се играе до три победи от пет мача, като се започва с две домакинства за "Монтана". Първият мач между двата тима е днес от 18:00 ч в местната зала „Младост“. Вторият двубой е утре, 6 април, но от 19:00 ч. Следват две срещи в Добрич, на 9 и 10 април в местната зала "Добротица". При достигане до пети решителен мач, той е насрочен за 13 април, отново в Монтана. Всички мачове са телевизионни, като ще бъдат предавани пряко по БНТ.

И двата тима показват амбиции за титлата, като се очертават изключително интересни битки на финала. Тимът на „Монтана“ достига до финал в Суперлигата за първи път в своята история, след като миналата година отпадна на полуфинала и завърши с бронзовите отличия. Ако не успее да спечели мечтания трофей „Монтана“ отново ще завърши с бронз, след като на плейофите в първенството се играе само и единствено за титлата.

„Добруджа 07“ пък достига до втора поредна година до финал, след като през изминалия сезон спори с Марек за златните медали, но не успя да пребори съперника. Ако не стане шампион и тази година „Добруджа 07“ ще завърши на четвърто място в крайното класиране, каквато бе позицията му от редовния сезон.

Програма за финалния плейоф в Суперлигата виж тук.

logo2015