Четвъртък, 31 Март 2016 13:43
Петър Шопов: Излязохме победители от много трудна серия

„Монтана“ излезе краен победител от войната с „Арда“ (Кърджали) в 1/2-финалните плейофи от Суперлига „Сами-М“. Двата тима изиграха 5 спиращи дъха двубои, в които волейболният фен видя абсолютно всичко. След като си размениха по два домакински успеха серията стигна до заключителен 5-и мач, който напълни зала „Младост“ в Монтана до краен предал и се превърна в един достоен завършек на това епично съперничество през този сезон. Сблъсъкът бе изпълнен с обрати и напрегнати моменти, а кулминацията бе тайбрекът, в който домакините се наложиха с 15:13 и зарадваха над 1000 свои привърженици с класирането си за финала.

„Получи се хубав мач. И двата отбора искаха да победят. Хубавото е, че на края ние успяхме да се преборим и да бием. Психологически се чувстваме добре, защото излязохме победители от една много трудна серия, в която „Арда“ игра много силно. Успяхме да се преборим независимо, че изоставахме в резултата в петия мач. Няма нужда да коментираме дори колко трудно се играе в Кърджали, но хубавото е, че на края ние успяхме да излезем победители“, заяви след двубоя за сайта на БФВолейбол volleyball.bg, треньорът на „Монтана“ Петър Шопов.

По време на мача наставникът извърши няколко промени в своята шестица, които донесоха положителна промяна и помогнаха на монтанчани да се класират на финала.

„Имаме хубава скамейка, равностоен отбор и мисля, че тези смени повлияха положително на играта ни и определено това е един от факторите, който ни помогна да спечелим“, заключи специалистът.

На финала в Суперлигата „Монтана“ ще срещне намиращия се в отлична форма „Добруджа 07“ (Добрич), който в полуфиналите отстрани първенеца от редовния сезон „Нефтохимик 2010“ (Бургас).

„Определено след такава серия играчите са още по-мотивирани вече и за двубоите от финала с „Добруджа“. Ние днес почиваме, а утре отново влизаме в залата за тренировка и тогава ще почнем да мислим за тези мачове. И да, логично е да сме в добро настроение след такъв успех. „Добруджа“ изигра една много силна серия срещу „Нефтохимик“. Не успях да гледам мачовете заради нашите срещи с „Арда“, но доколкото разбирам в момента са в подем и ще трябва да се борим“, бе коментарът на Петър Шопов относно следващия съперник на „Монтана“, а колкото до атмосферата в пълната зала „Младост“, треньорът заяви: „Хубаво е, че хората в Монтана започват да припознават отбора. Радваме се, че успяхме да напълним залата и се надяваме, че за мачовете с Добрич ще бъде по същия начин!“

Първите срещи от финалната серия в Суперлигата са на 5-и и 6-и април от съответно 18:00 ч. и 19:00 ч. в зала „Младост“ в Монтана. 

logo2015