Понеделник, 28 Март 2016 13:35
"Нефтохимик 2010" завърши със сребърните медали
"Нефтохимик 2010" завърши със сребърните медали

Лидерът от редовния сезон в Суперлигата "Сами-М" при мъжете - "Нефтохимик 2010" (Бургас) отпадна от участие на финал и борбата за титлата, след като бе елеминиран на полуфиналите от "Добруджа 07" (Добрич) с 3:1 победи. Така бургазлии завършват със сребърните медали в крайното класиране на сезон 2015/2016.

 

Припомняме, че в плейофите се играе само и единствено за титлата в Суперлигата, като останалите отбори заемат местата си от редовния сезон. При отпадане от плейофите на първенеца, той си осигурява минимум второ място. Отсъствието на бургазлии от участие на финал може доведе до пренареждане на крайното подреждане на първенството, като съществуват следните два варианта:


Ако "Монтана" (Монтана) успее да спечели мач №5 срещу "Арда" (Кърджали), който е на 30 малт от 18:00 ч отива на финал. И ако стигне до историческия и толкова жадуван трофей, то втори остават бургазлии,  волейболистите на Пирин (Разлог), ще завършат с бронзовите си медали, тъй като приключиха на трета позици в редовния сезон. Ако шампион стане отбор, различен от "Монтана" ("Добруджа 07" или "Арда") ще последва пренареждане, при което се отстъпва с една позиция надолу. Така "Нефтохимик 2010" завършва втори, "Монтана" взима бронз, а "Пирин" ще приключи на четвърта позиция.

 

Всички резултати от резовния сезон и плейофите в Суперлигата виж тук.





logo2015