Неделя, 27 Март 2016 19:42
"Арда" взе и втория мач в Кърджали

Арда (Кърджали) победи Монтана (Монтана) с 3:0 (25:19, 25:14, 30:28 ) в четвъртия мач между двата тима от полуфиналните плейофи в Суперлигата при мъжете.

Така кърджалийци постигнаха втори пореден успех като домакини над съперника и изравниха серията - 2:2 победи. В полуфиналните плейофи се играе до три успеха от пет мача, като спорът достигна до пети решителен мач. Той ще се проведе в Монтана, като ще се играе на 30 март от 18:00 ч.

След вчерашния успех на свой терен в днешния мач Арда буквално изригна, като показа безпощадност и унижи в пълна степен гостите от Монтана.

Домакините показаха стабилност и увереност, като дадоха нагледен урок за мотивация и отборен дух. Те доминираха със своя началния удар, като разстроиха противниковото посрещане и не дадоха шанс на Монтана за противодействие.

Тон даде Спас Байрев, който в първия гейм, след десета точка застана на крайната линия и отбеляза седем поредни сервиса, включително и два аса, а неговите съотборници поведоха с 18:11. Това бе достатъчно да сломи Монтана и Арда спечели гейма.

Безпощадни бяха волейболистите от Кърджали във втората част, когато буквално прегазиха съперника, оставайки ги едва на 14 точки.

Напрежението и страстите избухнаха в третата част, когато се стигна до и до известни разправии, които прекъснаха мача за около 5 минути. При 14:16 гостите претендираха за намеса от публиката, при плонж на Добромир Димитров. В последствие монтанчани умишлено започнаха да бавят игата, като използваха всички познати похвати за да разконцентрират съперника. Действията им успяха, като се стигна до равенството 24:24. В крайна сметка домакините устояха на всички провокации, запазиха стабилност и след четвъртата възможност успяха да затворят гейма с 30:28, а с това спечелиха и крайната победа.

logo2015