Вторник, 15 Март 2016 20:33
"Добруджа 07" детронира шампионите и продължава на полуфинали

"Добруджа 07" (Добрич) детронира шампиона от последните четири години "Марек Юнион-Ивкони" (Дупница) за участие на полуфинали в Суперлигата "Сами-М" при мъжете.

 

Волейболистите от Добрич победиха като домакини "дупничани" с 3:0 (25:19, 28:26, 25:23) в третия решителен мач между двата тима от 1/4финалните плейофи  в първенството, игран пред пълни трибуните в местната зала "Добротица. С този успех добруджанци приключиха серията с 2:1 победи и продължават борбата за титлата на полуфинали. 


Така съперник на "Добруджа 07" на полуфиналните плейофи е отборът на "Нефтохимик 2010" (Бургас). Играе се до три победи от пет мача, като домакин в първите две срещи ще е тимът от Бургас. Полуфиналните плейофи започват на 22 март.

 

В първиия гейм домакините взеха преднина след десета точка, като запазиха аванса си до край и поведоха с 1:0 гейма. Изключотелно оспорвана бе втората част, в която играта вървеше равностойно до 21:21. Завършекът на гейма бе повече от драматичен, като дупничани също показаха, че могат да се борят до край. В крайна сметка, добричлии успяха да запазят самообладание във важния момент и да поведат с 2:0 след 28:26. 


Авансът от 2:0 може би поуспокои домакините, но в началото на третата част допуснаха слабости в посрещане, от което "Марек" се възползва и поведе с 4:0 и 15:12. В този момент обаче диагоналът на "Добруджа" Велизар Чернокожев застана на крайната линия и с бомбени сервиси прати в нокаут посрещането на "Марек", а "добруджанци" поведоха с 16:15. Това се оказа и преломният момент в мача, след като от този момент домакините диктуваха развоя на събитията на терена до края, за да спечелят с 3:0 и за да вземат сладък реванш за загубената титла през миналия сезон, именно след поражение от "Марек". 

 

Всички резултати от 1/4-финалните плейофи можете да видите тук.

logo2015