Понеделник, 14 Март 2016 14:00
„Монтана Волей“ постигна две победи с 3:2 в 1/4-финала срещу ЦСКА, а в следващата фаза ще се изправи срещу „Арда“ (Кърджали).
„Монтана Волей“ постигна две победи с 3:2 в 1/4-финала срещу ЦСКА, а в следващата фаза ще се изправи срещу „Арда“ (Кърджали).

Три от четирите полуфиналисти в Суперлига „Сами-М“ вече са ясни. „Монтана Волей“, „Арда“ (Кърджали) и „Нефтохимик 2010“ (Бургас) успяха да спечелят своите 1/4-финални плейофни серии с 2:0 победи, като отстраниха съответно ЦСКА (София), „Пирин“ (Разлог) и „Инвестбанк Тетевен Волей“. Единствената въпросителна е кой ще бъде последният тим във финалната четворка. За последното място спорят шампионът в последните 4 години „Марек Юнион-Ивкони“ (Дупница) и носителят на Купа България от миналия сезон „Добруджа 07“ (Добрич). Двата тима си размениха по един домакински успех и така стигнаха до решителен трети сблъсък, който ще се изиграе във вторник (15-и март) от 18:00 ч. в зала „Добротица“ в Добрич. Победителят от тази последна двойка ще срещне на 1/2-финал завършилият на първо място в редовния сезон „Нефтохимик 2010“. В спор за място на финала от другата страна на потока ще се изправят „Монтана Волей“ и „Арда“ (Кърджали). Първите срещи от 1/2-финалните серии, в които се играе до 3 победи от 5 мача ще се проведат на 22 март.

logo2015