Четвъртък, 10 Март 2016 11:52
Вицешампионът от изминалия сезон Добруджа 07 се изправя срещу шампиона Марек Юнион-Ивкони
Вицешампионът от изминалия сезон Добруджа 07 се изправя срещу шампиона Марек Юнион-Ивкони

От днес 10 март (четвъртък) стартират двубоите в четвъртфиналните плейофи от първенството на Суперлигата при мъжете "Сами-М". Участие в тази фаза взимат първите осем отбора от класирането след редовния сезон на шампионата. Играе се по по системата 1-8, 2-7, 3-6, 4-5 (първи срещу осми, втори срещу седми, трети срещу шести, четвърти срещу пети).

 

В четвъртфиналите регламентът предвижда да се играе до две победи от три мача. Домакини в първите двубои са тимовете, завършили с по-предно класиране. Така срещите в днешния ден са Нефтохимикк 2010 (Бургас) - Тетевен Волей (Тетевен), Монтана (Монтана) - ЦСКА (София), Пирин (Разлог) - Арда (Кърджали) и Добруджа 07 (Добрич) - Марек Юнион-Ивкони (Дупница). Всички мачове днес са от 18:00 ч. Телевизионен е двубоят между Монтана и ЦСКА, като ще бъде предаван по БНТ HD.

 

Реваншите са на 13 март (неделя). При достигане до трети мач, то срещите са насрочени за 15 март (вторник).

 

За разлика от предишни сезони в настоящето първенство отборите са с изравнени възможности, като всеки може да победи всеки. Очакват се изключително оспорвани битки още от четвъртфиналните плейофи. Изразени фаворити няма, като с изключение на срещата между първенецът Нефтохимик 2010 и осмия Тетевен Волей, всички останали двубои може да достигнат до трети решителен мач.

 

Програма за четвъртфиналните плейофи виж тук. 

 

 

logo2015