Вторник, 08 Март 2016 13:18
Иван Дурев е доволен от факта, че неговият отбор успя да издържи на напрежението в мача с "Добруджа 07".
Иван Дурев е доволен от факта, че неговият отбор успя да издържи на напрежението в мача с "Добруджа 07".

„Пирин“ (Разлог) и „Добруджа 07“ (Добрич) сътвориха истински волейболен спектакъл в мача помежду си от последния 18-и кръг на редовния сезон в Суперлига „Сами-М“. Двубоят бе директен сблъсък за 3-о място, а домакините от Разлог успяха да измъкнат победата с 3:2 (25:22, 20:25, 15:25, 37:35, 15:9). Волейболистите от Добрич имаха преднина от 2:1 гейма, когато дойде моментът и за най-дългата част от началото на този сезон при мъжете. В четвъртия гейм двата тима излязоха далеч зад 25-а точка, а в крайна сметка играчите на Иван Дурев вкараха срещата в тайбрек след забележителното 37:35! Драматичният завършек на тази част даде допълнителен стимул на домакините, които затвориха мача след 15:9 в тайбрека.

„Мачът бе много оспорван. И двата отбора бяха много равностойни и който да беше заел третото място, мисля че нямаше да е незаслужено! Радвам се, че мачът бе на наш терен и публиката изигра своята роля. Подкрепяше ни много ентусиазирано и това ни помогна“, заяви за сайта на БФВолейбол volleyball.bg, треньорът на „Пирин“ Иван Дурев.

Колкото до най-оспорвания гейм до момента в шампионата при мъжете специалистът заяви:

„В този гейм ние си водехме през цялото време, но те успяха да ни изравнят при 23:23. От там почнахме да играем точка за точка. Радостното и за двата отбора е, че до 36:35 никой не правеше грешки. Затова и продължи толкова дълго. Радвам се, че издържахме! Мисля, че този гейм ни даде импулс за петия и тайбрека го спечелихме малко по-убедително.“

В 1/4-финалния плейоф „Пирин“ ще се изправи срещу „Арда“ (Кърджали), който в редовния сезон завърши на 6-о място.

„Арда“ винаги са били корав противник. Винаги ни е било много трудно срещу тях, но се надявам този път, ако можем, да приключим нещата в два мача въпреки, че в Кърджали е много трудно“, коменира Дурев.

„Няма как да не съм доволен от това трето място в редовния сезон. В началото на сезона си поставихме за цел да завършим в първата шестица и да запазим класирането си от миналата година, когато приключихме на 6-а позиция. Но нещата така се развиха, че отборът заигра много спокойно, много сплотено и това оказа позитивно влияние“, завърши треньорът.

Първият двубой между „Пирин“ и „Арда“ е този четвъртък (10-и март) от 18:00 ч. в зала „Септември“ в Разлог. В 1/4-финалните плейофи се играе до 2 победи от 3 мача, а втората среща между двата тима ще бъде на 13-и март от 18:00 ч. в Кърджали.

Програмата за всички 1/4-финални двойки можете да видите тук.

logo2015