Вторник, 23 Февруари 2016 14:14
"Монтана" се мести в по-голяма и просторна зала

Волейболистите на „Монтана Волей” (Монтана) ще домакинстват за оставащите си мачове си от Суперлигата на България в нова зала. До сега тимът играеше в малката зала „Огоста”, в която имаше около 300 седящи места. Сега отборът, който заема трето място  във временното класиране на първенството се мести в много по-голямата и просторна местна зала „Младост”, която досега бе заета изцяло с баскетбол.

Първото домакинство на „Монтана” на новото място е на 24 февруари (сряда), когато в междинния шестнадесети кръг от Суперлигата монтанчани приемат „Миньор” (Перник). Три дни по-късно в следващия, седемнадесети кръг пристига и съставът на "Тетевен Волей" (Тетевен)

„До сега преместването ни се забавяше поради факта, че в зала „Младост” нямаше дупки в пода за колове за мрежата и се наложи известен ремонт. Сега обаче всичко вече е готово и можем да домакинстваме в тази зала. Публиката също ще е удовлетворена, защото интересът към волейболния отбор е много голям, а зала „Огоста” бе тясна за феновете. Сега и телевизията ще може да предава домакинските ни срещи от Монтана”, коментира за официалния сайт на БФВолейбол volleyball.bg президентът на „Монтана” Стоян Костов.

„Промяната се обмисля от дълго време. Волейболистите играят доста успешно в първенството и ще се борят за първото място. Интересът от страна на публиката е голям и зала „Огоста” не побира желаещите фенове. Интерес има и за телевизионно излъчване на мачовете от волейболното първенство и това по баскетбол при жените”, коментира кметът на Монтана Златко Живков.

logo2015